Ciabatta

Ciabatta

lær hvordan du lager sprø og luftige ciabatta hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt til frokost eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. For Sponge (Biga):
  • 2. 1/8 teskje tørrgjær, aktiv tørrgjær
  • 3. 2 spiseskjeer lunkent vann (45°C / 110°F)
  • 4. 1/3 kopp lunkent vann
  • 5. 1 kopp brødmel
  • 6. For Brød:
  • 7. 1/2 teskje tørrgjær, aktiv tørrgjær
  • 8. 2 spiseskjeer lunkent melk (45°C / 110°F)
  • 9. 2/3 kopp lunkent vann
  • 10. 1 spiseskje olivenolje
  • 11. 2 kopper brødmel
  • 12. 1 1/2 teskjeer salt

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage svamp: I en liten bolle rører du sammen 1/8 teskje gjær og det varme vannet, og lar det stå i 5 minutter, eller til det er kremaktig. I en bolle blander du gjærblandingen, 1/3 kopp vann og 1 kopp brødmel. Rør i 4 minutter, deretter dekk bollen med plastfolie. La svampen stå i romtemperatur i minst 12 timer og opptil 1 dag.
  2. 22. For å lage brød: I en liten bolle rører du sammen gjær og melk, og lar det stå i 5 minutter, eller til det er kremaktig. I bollen til en elektrisk kjøkkenmaskin med eltekrok blander du melkeblandingen, svampen, vann, olje og mel på lav hastighet til melet akkurat er fuktet; tilsett salt og bland til det er glatt og elastisk, ca. 8 minutter. Skrap deigen ut i en oljet bolle og dekk med plastfolie.
  3. 33. La deigen heve ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 1 1/2 time. (Deigen vil være klissete og full av luftbobler.) Vend deigen ut på en godt melet arbeidsflate og del den i to. Overfør hver del til et bakepapirkledd stekebrett og form til en uregelmessig oval ca. 23 cm lang. Lag fordypninger i brødene med melete fingre og dryss over mel. Dekk brødene med et fuktet kjøkkenhåndkle. La brødene heve ved romtemperatur til nesten doblet i størrelse, 1 1/2 til 2 timer.
  4. 44. Minst 45 minutter før du skal steke ciabattaen, legg en bakeplate av stein på ovnracket i laveste posisjon i ovnen og forvarm ovnen til 220 °C (425 °F).
  5. 55. Overfør ett av brødene på bakepapiret til et stekebrett uten kanter, med den lange siden av brødet parallelt med den bakerste kanten av brettet. Juster brettet slik at den bakerste kanten er i linje med steinens