Indisk Dahl med spinat
Lær hvordan du lager en smakfull og enkel indian dahl med spinat. Perfekt for en næringsrik hovedrett eller som tilbehør. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper røde linser
- 2. 3 1/2 kopper vann
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 1/2 teskje malt gurkemeie
- 5. 1/2 teskje chilipulver
- 6. 1 pund spinat, skylt og hakket
- 7. 2 spiseskjeer smør
- 8. 1 løk, hakket
- 9. 1 teskje malt spisskummen
- 10. 1 teskje sennepsfrø
- 11. 1 teskje garam masala
- 12. 1/2 kopp kokosmelk
Fremgangsmåte
- 11. Skyll linser og la dem ligge i bløt i 20 minutter.
- 22. I en stor kjele, kok opp vann og rør inn salt, linser, gurkemeie og chilipulver. Dekk til og kok opp igjen, deretter reduser varmen og la det småkoke i 15 minutter. Rør inn spinaten og kok i 5 minutter, eller til linser er møre. Tilsett mer vann om nødvendig.
- 33. I en liten kjele over middels varme, smelt smør og stek løk med spisskummen og sennepsfrø, og rør ofte. Kok til løken er gjennomsiktig, og bland deretter med linseblandingen. Rør inn garam masala og kokosmelk, og varm opp til det er gjennomvarmt.