
Ristet rødbete- og feta-gratin med fersk mynte
oppskrift på røstet rødbete og feta gratin med frisk mynte, perfekt som forrett eller siderett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 2 1/2- til 3-tommers runde rødbeter, trimmet og vasket
- 2. 3/4 kopp kremfløte
- 3. 2 friske myntekvister pluss 1 1/2 spiseskjeer hakket frisk mynte (til pynt)
- 4. 1 hvitløksfedd, skrelt og knust
- 5. Smør (til retten)
- 6. 1/2 kopp smuldret fetaost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Legg rødbetene i en liten ildfast form. Tilsett nok vann til å dekke bunnen med ca. 0,5 cm. Strø lett med salt og pepper. Dekk tett med aluminiumsfolie. Stek til rødbetene er møre, ca. 50 minutter. Fjern folien forsiktig (det vil slippe ut damp) og avkjøl. Skrell rødbetene; skjær dem i skiver på ca. 0,5 cm tykkelse. FORHÅNDSLAG: Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 22. Forvarm ovnen til 220°C. Kok opp fløte, kvister av mynte og hvitløk i en tykk liten kjele. Ta av varmen, dekk til og la trekke i 15 minutter.
- 33. I mellomtiden, smør en gratinrett på 1,5 liter eller en annen liten, bred ildfast form. Legg rødbeteskivene i jevne lag i formen, og strø lett med salt mellom lagene. Sil fløten og hell den over rødbetene i formen. Strø over fetaost. Stek til fløten bobler ved kantene og fetaen er blitt lett brunet på steder, ca. 20 minutter. Strø over pepper og hakket mynte. La stå i 5 minutter før servering.