
Svinekotletter med søt karri-løk
oppskrift på svinekoteletter med søt, krydret løk. enkel å lage, perfekt for en smakfull middag. prøv denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp vann
- 2. 1 spiseskje aprikosmarmelade
- 3. 1 stor rød løk
- 4. 1 ½ spiseskje vegetabilsk olje
- 5. 1 ½ teskje karrypulver
- 6. fire ribbeinsstekte svinekoteletter på ½ tomme (ca. 450 gram totalt)
- 7. Tilbehør etter ønske: Eple- og sellerisalat
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle rører du sammen vann og syltetøy. Halv løk og skjær den i tynne skiver. I en 12-tommers non-stick panne varmer du opp 1 spiseskje olje over moderat varme til den er varm, men ikke røykende, og koker løken med karrypulver, mens du rører, til den er myk. Rør løken inn i syltetøyblandingen og smak til med salt og pepper. Tørk svinekotelettene godt og krydre med salt og pepper. I pannen varmer du opp den gjenværende ½ spiseskje olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og steker kotelettene til de er gylne og gjennomstekte, ca. 1½ minutt på hver side. Tilsett den krydrede løken i pannen og kok, mens du rører, i 1 minutt. Server kotelettene med salat.
- 22. I en liten bolle rører du sammen vann og syltetøy. Halv løk og skjær den i tynne skiver. I en 12-tommers non-stick panne varmer du opp 1 spiseskje olje over moderat varme til den er varm, men ikke røykende, og koker løken med karrypulver, mens du rører, til den er myk. Rør løken inn i syltetøyblandingen og smak til med salt og pepper.
- 33. Tørk svinekotelettene godt og krydre med salt og pepper. I en panne varmer du opp den gjenværende ½ spiseskje olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og steker kotelettene til de er gylne og gjennomstekte, ca. 1½ minutt på hver side. Tilsett den krydrede løken i pannen og kok, mens du rører, i 1 minutt.
- 44. Server kotelettene med salat.