Ekstra-nydelige luftige pannekaker

Ekstra-nydelige luftige pannekaker

Lær hvordan du lager ekstra-myke og fluffy pannekaker med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller brunch for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 2. 1 1/2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 3. 1 spiseskje bakepulver
  • 4. 1 spiseskje malt kanel
  • 5. 3/4 teskje salt
  • 6. 1 1/3 kopper melk
  • 7. 1 egg, lett pisket
  • 8. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 9. 3/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 10. 1 teskje vegetabilsk olje, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen mel, sukker, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Rør inn melk, egg, 3 spiseskjeer vegetabilsk olje og vaniljeekstrakt til det bare er noen få klumper igjen. La røren stå i 5 minutter for ekstra luftighet.
  2. 22. Varm opp en stekepanne eller takke på middels varme, og pensle med 1 teskje vegetabilsk olje. Når oljen skinner, hell forsiktig omtrent 1/4 kopp røre i den varme pannen. Stek til bunnen er gyllenbrun, ca. 2 minutter, snu deretter og stek til midten av pannekaken er satt og den andre siden er gyllenbrun, ca. 2 minutter til. Hold varm til servering.