
Kyllingsuppe med syrlig og krydret smak
Lær hvordan du lager en varm og syrlig kyllingsuppe inspirert av kinesisk cuisine. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper kyllingbuljong
- 2. 1/2 kopp vann
- 3. 2 kopper ferske sopp i skiver
- 4. 1/2 kopp skivede bambusskudd, drenert
- 5. 3 skiver fersk ingefærrot
- 6. 2 fedd hvitløk, knust
- 7. 2 teskjeer soyasaus
- 8. 1/4 teskje chiliflak
- 9. 450 gram kyllingbryst uten skinn og bein, skåret i tynne strimler
- 10. 1 spiseskje sesamolje
- 11. 2 grønne løk, hakket
- 12. 1/4 kopp fersk koriander, hakket (valgfritt)
- 13. 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 14. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 15. 1 egg, pisket
Fremgangsmåte
- 11. I en kjele, bland kyllingbuljong, vann, sopp, bambusskudd, ingefær, hvitløk, soyasaus og rød pepperflak. Kok opp, reduser deretter varmen til lav, dekk til og la det småkoke mens du forbereder resten av ingrediensene.
- 22. Legg kyllingskivene i en bolle og vend dem i sesamolje for å dekke. I en separat bolle, rør sammen maisstivelse og eddik, og sett til side.
- 33. Øk varmen under buljongen til middels høy, og la den koke opp igjen. Tilsett kyllingskivene. La det koke opp igjen, og hell deretter i egget mens du rører sakte for å lage lange eggrør. Rør inn eddik og maisstivelse. La det småkoke over middels varme, av og til omrøring, til kyllingen er gjennomkokt og buljongen har tyknet litt, ca. 3 minutter. Server med hakket grønn løk og koriander som garnityr.