Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingsuppe med syrlig og krydret smak

Kyllingsuppe med syrlig og krydret smak

Lær hvordan du lager en varm og syrlig kyllingsuppe inspirert av kinesisk cuisine. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper kyllingbuljong
  • 2. 1/2 kopp vann
  • 3. 2 kopper ferske sopp i skiver
  • 4. 1/2 kopp skivede bambusskudd, drenert
  • 5. 3 skiver fersk ingefærrot
  • 6. 2 fedd hvitløk, knust
  • 7. 2 teskjeer soyasaus
  • 8. 1/4 teskje chiliflak
  • 9. 450 gram kyllingbryst uten skinn og bein, skåret i tynne strimler
  • 10. 1 spiseskje sesamolje
  • 11. 2 grønne løk, hakket
  • 12. 1/4 kopp fersk koriander, hakket (valgfritt)
  • 13. 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 14. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 15. 1 egg, pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele, bland kyllingbuljong, vann, sopp, bambusskudd, ingefær, hvitløk, soyasaus og rød pepperflak. Kok opp, reduser deretter varmen til lav, dekk til og la det småkoke mens du forbereder resten av ingrediensene.
  2. 22. Legg kyllingskivene i en bolle og vend dem i sesamolje for å dekke. I en separat bolle, rør sammen maisstivelse og eddik, og sett til side.
  3. 33. Øk varmen under buljongen til middels høy, og la den koke opp igjen. Tilsett kyllingskivene. La det koke opp igjen, og hell deretter i egget mens du rører sakte for å lage lange eggrør. Rør inn eddik og maisstivelse. La det småkoke over middels varme, av og til omrøring, til kyllingen er gjennomkokt og buljongen har tyknet litt, ca. 3 minutter. Server med hakket grønn løk og koriander som garnityr.