Brokkoli- og kyllingwok

Brokkoli- og kyllingwok

Lær hvordan du lager en smakfull og sunn brokkoli og kylling wok. En enkel oppskrift som passer til hverdag og helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp soyasaus
  • 2. 1/4 kopp brunt sukker
  • 3. 1/2 teskje malt ingefær
  • 4. 1 klype rød pepperflak, eller etter smak
  • 5. 2 spiseskjeer vann
  • 6. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 7. 2 teskjeer vegetabilsk olje, eller etter smak
  • 8. 3 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelene, skåret i biter
  • 9. 1 løk, skivet
  • 10. 3 kopper broccolibuketter

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland soyasaus, brunt sukker, ingefær og rød pepperflak i en bolle for å løse opp sukkeret i væsken. Bland vann og maisenna i en liten bolle; rør med en visp til maisenna er helt oppløst.
  2. 22. Varm opp olje i en stor stekepanne over høy varme. Stek kylling og løk i den varme oljen til kyllingen ikke lenger er rosa i midten og løken er myk, ca. 5 til 7 minutter. Rør inn brokkoli sammen med kylling og løk; stek til brokkolien er varm, ca. 5 minutter. Skyv kylling og grønnsaker til siden av pannen.
  3. 33. Hell soyasausblandingen i den ledige delen av pannen. Rør inn maisennablandingen i soyasausblandingen til fargen er jevn. Flytt kylling og grønnsaker tilbake til midten av pannen; stek til sausen tykner og dekker kylling og grønnsaker, ca. 5 minutter til.