Sushiris

Sushiris

lær hvordan du lager perfekt sushi rice med vår enkle oppskrift. steg-for-steg instruksjoner for å oppnå den perfekte teksturen og smaken.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper kortkornet hvit ris (noen ganger merket "sushiris")
  • 2. 3 spiseskjeer usaltet riseddik
  • 3. 4 ½ teskjeer sukker
  • 4. 1 ½ teskjeer kosher- eller grovt havsalt
  • 5. 1 (15 x 7,5 cm) stykke kombu* (tørket kelp), lett tørket med fuktig klut
  • 6. *Finnes på asiatiske markeder og i noen helsekostbutikker

Fremgangsmåte

  1. 1I stor bolle, vask risen i flere skift med kaldt vann til vannet er klart. Overfør til en sil og la renne godt av. I en middels stor kjele, over moderat høy varme, kombineres ris og 2 kopper vann. Dekk til og kok opp, deretter reduser varmen til lav og la småkoke til vannet er absorbert, omtrent 20 minutter. (Alternativt dampes risen i en riskoker i henhold til produsentens instruksjoner.) La risen stå, dekket, i 10 minutter. Mens risen koker, i en liten kjele over moderat varme, blandes eddik, sukker, salt og kombu. Kok opp under omrøring til sukker og salt er oppløst (ikke la blandingen koke kraftig). Ta av varmen, fjern kombu og avkjøl væsken til romtemperatur. Hell den kokte risen ut i en stor, ikke-reaktiv bolle. Avkjøl ved å vifte med en liten tallerken og vende risen over med spisepinner eller skje til dampen slutter å stige fra overflaten. Drypp gradvis eddikblandingen over risen, fortsett å vifte og vende til væsken er absorbert, risen er avkjølt til romtemperatur og har en blank overflate. (Risen kan lages opptil 6 timer i forveien og oppbevares ved romtemperatur, dekket med plastfolie. Ikke oppbevar i kjøleskap.)