
Maiskaker på stekepanne med pølse
oppskrift på deilige corn griddle cakes med saftig pølse, perfekt for en mettende frokost eller brunch. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
- 2. 1/2 kopp honning
- 3. 1 1/2 spiseskjeer finrevet appelsinskall
- 4. Kosher-salt, nykvernet pepper
- 5. 6 spiseskjeer (3/4 stang) usaltet smør
- 6. 3/4 kopp (ca. 200 gram) frokostpølse, uten hylster hvis nødvendig
- 7. 1 1/2 kopper ferske (eller tint, frosne) maiskjerner
- 8. 1 kopp gult maismel
- 9. 1/2 kopp fullkornsmel
- 10. 1 spiseskje sukker
- 11. 1 teskje kosher-salt
- 12. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 13. 1/2 teskje natron
- 14. 1/4 teskje bakepulver
- 15. En klype cayennepepper
- 16. 1 1/4 kopper kulturmelk
- 17. 2 store egg
- 18. 6 vårløk, hakket
Fremgangsmåte
- 11. For orange-honey smør: Smelt smør i en liten kjele over svak varme. Visp inn honning og appelsinskall. Krydre med salt og pepper etter smak. Dekk til og hold varm.
- 22. Smelt smør i en liten kjele over svak varme. Visp inn honning og appelsinskall. Krydre med salt og pepper etter smak. Dekk til og hold varm.
- 33. For maiskaker: Smelt smør i en liten kjele over middels varme. Skje av melkestoffer fra overflaten og kast dem. Hell klarnet smør i et lite målebeger av glass (det skal være omtrent 1/4 kopp), og la eventuelle brune biter bli igjen; sett til side. (Alternativt kan du bruke 1/4 kopp druekjerneolje.) Kok pølse i en 25 cm støpejernspanne eller annen stor, tung non-stick panne over middels varme, og del opp i små biter med baksiden av en skje, til den er brunet og gjennomstekt, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre pølsen til en liten bolle. Tilsett mais i samme panne og kok over middels-høy varme, og rør ofte, til det er brunet, 5-6 minutter. Overfør maisen til bollen med pølsen og la den avkjøle. Tørk pannen ren og sett til side. Visp sammen maismel og de neste 7 ingrediensene i en middels stor bolle. Visp sammen kulturmelk og egg i en stor bolle; tilsett de tørre ingrediensene og visp til akkurat blandet. Vend inn pølse, mais og vårløk. Varm opp 1 spiseskje klarnet smør i den reserverte pannen; arbeid i porsjoner og tilsett mer smør etter behov mellom porsjonene, og hell røren i pannen med en spiseskje. Kok til kakene er sprø og gyldne, 2-3 minutter. Snu kakene og kok til de er brune, 1-2 minutter til. Overfør kakene til papirhåndklær for å renne av. Server varme, dryppet med orange-honning smør.