
Kardemomme-sourcream-vafler
Oppdag en enkel oppskrift på cardamom sour-cream waffles. Perfekt til frokost eller brunch med en deilig smak av kardemomme og kremet rømme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 3. 3/4 teskje bakepulver
- 4. Rundt 1/4 teskje salt
- 5. 1 teskje malt kardemomme
- 6. 1 kopp helmelk
- 7. 1 kopp rømme
- 8. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 9. 1 spiseskje mild honning
- 10. 2 store egg
- 11. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 12. Tilbehør: tyttebærsyltetøy
- 13. Pynt: melis
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm vaffeljernet til det er varmt. Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og kardemomme. Visp sammen de resterende ingrediensene i en annen bolle, og vend deretter inn i melblandingen til det akkurat er blandet. Lett børst vaffeljernet med olje og stek vafler etter produsentens anvisninger.
- 22. Forvarm vaffeljirket til det er varmt.
- 33. Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og kardemomme.
- 44. Visp sammen de resterende ingrediensene i en annen bolle, og vend deretter inn i melblandingen til det akkurat er blandet.
- 55. Lett børst vaffeljernet med olje og stek vafler etter produsentens anvisninger.