Svinekjøtt- og escarolesuppe med pasta

Svinekjøtt- og escarolesuppe med pasta

oppskrift på en smakfull rett med ovnsstekt svinekjøtt og frisk escarolesuppe med pasta. enkel å lage og perfekt for en næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3. 6 kopper ferdigkokt, lavsalt kyllingbuljong
  • 4. 1 spiseskje fersk oregano eller 1 teskje tørket
  • 5. 1/2 kopp tubetti eller små elbow-makaroni
  • 6. 3 kopper (pakket) tynnsnittet escarole
  • 7. 1 1/2 kopper skivet kokt svinekjøtt, røkt svinekjøtt eller skinke (ca. 170 gram), kuttet i strimler
  • 8. 8 spiseskjeer ferskrevet Parmesanost (ca. 55 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenolje i en tung, middels stor kjele over middels-lav varme. Tilsett hvitløk og rør til den begynner å få farge, ca. 2 minutter. Tilsett buljong og oregano. Øk varmen til høy og kok opp blandingen. Tilsett pasta og kok i 4 minutter. Tilsett escarole og kok til pastaen er mør, ca. 5 minutter til. Tilsett svinekjøtt og 3 spiseskjeer parmesan, og la det småkoke i 1 minutt. Hell suppen opp i dype boller. Strø over resten av parmesanosten, 5 spiseskjeer, og server.