
Orzo med grillet reker, sommergrønnsaker og pesto-vinaigrette
oppskrift på orzo med grillede reker, ferske sommergrønnsaker og smakfull pesto vinaigrette, perfekt for en lett og smakfull sommermiddag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser orzo (omtrent 1 1/3 kopper)
- 2. 6 1/2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
- 3. 4 spiseskjeer rødvinseddik, delt
- 4. 2 mellomstore zucchini eller sommergresskar (omtrent 9 unser totalt), kuttet på langs i 1/4-tommers tykke skiver
- 5. 1 rød eller gul paprika, delt i fire
- 6. 3 spiseskjeer ferdigkjøpt pesto
- 7. 2 spiseskjeer fersk limesaft
- 8. 1 pund rå store reker, skrelte og renset
- 9. 2 heirloom-tomater (8 til 10 unser totalt), kjernet og kuttet i 1/2-tommers terninger (omtrent 2 kopper)
- 10. 1/2 kopp tynne skiver av ferske basilikumblader, pluss kvister til pynt
- 11. 1 8-unse ball fersk mozzarellaost, kuttet i 1/2-tommers terninger
Fremgangsmåte
- 11. Kok orzo i en stor kjele med kokende, saltet vann til det er mørt, men fortsatt har litt tyggemotstand, under omrøring av og til. Sil av vannet. Skyll med kaldt vann; la renne godt av. Overfør til en stor bolle og vend inn 1 spiseskje olje. Forbered grillen (middels høy varme). Visp sammen 2 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer eddik i en liten bolle. Pensle squash og paprika med olje og krydre med salt og pepper. Visp sammen pesto, limesaft, de resterende 3 1/2 spiseskjeene olje og de resterende 2 spiseskjeene eddik i en liten bolle for pesto-vinaigretten. Legg reker i en middels stor bolle. Tilsett 2 spiseskjeer pesto-vinaigrett og vend godt slik at de dekkes. Grill squash og paprika til de er sprø og møre, ca. 3 minutter på hver side for squash og 4 minutter på hver side for paprika. Overfør til arbeidsflate. Strø rekene med salt og pepper; grill til de er godt stekt og har fått farge, 2 til 3 minutter på hver side. Legg rekene i bollen med orzo. Hakk squash og paprika; tilsett i bollen med orzo. Tilsett resten av vinaigretten, cherrytomater, basilikumsirkel og mozzarella; vend forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper. FORBERED: Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet. Pynt med basilikumkvister og server kald eller romtemperert.
- 22. Kok orzo i en stor kjele med kokende, saltet vann til det er mørt, men fortsatt har litt tyggemotstand, under omrøring av og til. Sil av vannet. Skyll med kaldt vann; la renne godt av. Overfør til en stor bolle og vend inn 1 spiseskje olje.
- 33. Forbered grillen (middels høy varme). Visp sammen 2 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer eddik i en liten bolle. Pensle squash og paprika med olje





