Kremet blomkål- og stiltonsuppe

Kremet blomkål- og stiltonsuppe

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull blomkål- og stiltonsuppe. En enkel oppskrift perfekt for kalde dager og gourmetsmak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 hodekål på 1 pund, delt i små blomster
  • 2. 1/4 kopp (1/2 stang) smør
  • 3. 1 middels stor løk, hakket
  • 4. 1 purre (bare de hvite og lysegrønne delene), hakket
  • 5. 3/4 kopp hakket selleri
  • 6. 1/4 kopp hvetemel
  • 7. 3 kopper hermetisk grønnsaksbuljong
  • 8. 1 kopp (eller mer) melk
  • 9. 85 gram Stilton-ost, smuldret
  • 10. Hvit pepper, malt

Fremgangsmåte

  1. 11. Blanch 1 kopp blomkålbuketter i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er sprø møre, ca. 2 minutter. Sil av vannet. Skyll under kaldt vann; la renne godt av. Sett til side. Smelt smør i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk, purre, selleri og resten av blomkålen. Dekk til og kok til løken er myk, men ikke brun, og rør ofte, ca. 8 minutter. Tilsett mel og rør i 2 minutter. Rør gradvis inn grønnsaksbuljong. Tilsett 1 kopp melk. Kok opp blandingen. Skru ned varmen. Dekk delvis til og la småkoke til grønnsakene er veldig møre og suppen har tyknet, rør av og til, ca. 20 minutter. Kjør suppen glatt i en blender i porsjoner. Hell tilbake i samme kjele. (Blomkål og suppe kan forberedes én dag i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskap. La blomkålen komme til romtemperatur før bruk.) La suppen småkoke, og spe med mer melk etter behov. Tilsett gradvis Stilton, og rør til den er smeltet. Krydre med hvit pepper og salt etter smak.
  2. 22. Blanchér 1 kopp blomkålbuketter i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er sprø møre, ca. 2 minutter. Sil av vannet. Skyll under kaldt vann; la renne godt av. Sett til side.
  3. 33. Smelt smør i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk, purre, selleri og resten av blomkålen. Dekk til og kok til løken er myk, men ikke brun, og rør ofte, ca. 8 minutter. Tilsett mel og rør i 2 minutter. Rør gradvis inn grønnsaksbuljong. Tilsett 1 kopp melk. Kok opp blandingen. Skru ned varmen. Dekk delvis til og la småkoke til grønnsakene er veldig møre og suppen har