
Tahinisaus
Lær hvordan du lager en deilig og kremet tahinisauce som passer til salater, pita og mye mer. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp tahini (sesampasta)*
- 2. 1/2 kopp fersk sitronsaft
- 3. 1/2 kopp (eller mer) varmt vann
Fremgangsmåte
- 11. Skje tahini over i en middels stor bolle. Tilsett sitronsaft og visp til det er glatt. Tilsett 1/2 kopp varmt vann og visp til det er godt blandet, og tilsett mer varmt vann, en spiseskje av gangen, hvis blandingen er veldig tykk. Krydre med salt etter smak. FORBEREDT: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Finnes i noen supermarkeder, helsekostbutikker og Midtøsten-markeder.
- 22. Skje tahini over i en middels stor bolle. Tilsett sitronsaft og visp til det er glatt. Tilsett 1/2 kopp varmt vann og visp til det er godt blandet, og tilsett mer varmt vann, en spiseskje av gangen, hvis blandingen er veldig tykk. Krydre med salt etter smak. FORBEREDT: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 33. Finnes i noen supermarkeder, helsekostbutikker og Midtøsten-markeder.
- 44. Finnes i noen supermarkeder, helsekostbutikker og Midtøsten-markeder.