Kylling og dumplings

Kylling og dumplings

Lær hvordan du lager deilige chicken and dumplings med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende middag hele året!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 pund kyllingstykker
  • 2. 1 kopp hvetemel, krydret med salt og pepper
  • 3. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 4. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 5. 6 purre (bare de hvite og lysegrønne delene), skåret i tynne skiver på tvers og grundig vasket (ca. 2 kopper)
  • 6. 6 sjalottløk, skåret i tynne skiver (ca. 1 kopp)
  • 7. 6 gulrøtter, skrelt, delt i to på langs og skåret i skiver
  • 8. 2 selleristenger med blader, skåret
  • 9. 1 liten laurbærblad
  • 10. 1/2 teskje tørket timian, smuldret
  • 11. 3 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 12. 1/2 kopp eplecider eller eplejuice
  • 13. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 14. 1/2 kopp gult maismel
  • 15. 1 spiseskje bakepulver
  • 16. 1/2 teskje salt
  • 17. 2 spiseskjeer finhakket frisk dill
  • 18. 1 kopp pluss 3 spiseskjeer halvhav og halvparten (half-and-half)
  • 19. 1 kopp erter, tint hvis frosne

Fremgangsmåte

  1. 11. Dypp kyllingstykker i krydret mel, rist av overflødig mel, og legg dem på en rist. I en stor, tykk gryte smelter du smør med olje over moderat høy varme til skummet har lagt seg, og brun kyllingen i porsjoner (ikke overfyll), overføre den til en tallerken når den er ferdig, omtrent 5 minutter på hver side. Rør inn purre og sjalottløk og kok i 3 minutter, skrap bunnen av gryten og rør av og til. Rør inn gulrøtter, selleri, laurbærblad og timian, og kok i 3 minutter. Rør inn buljong, eplecider og kylling, og la væsken koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke, delvis dekket, til kyllingen er gjennomkokt, 10 til 15 minutter.
  2. 22. Dypp kyllingstykkene i krydret mel, rist av overflødig mel, og legg dem på en rist.
  3. 33. I en stor, tykk gryte smelter du smør med olje over moderat høy varme til skummet har lagt seg, og brun kyllingen i porsjoner (ikke overfyll), overføre den til en tallerken når den er ferdig, omtrent 5 minutter på hver side.
  4. 44. Rør inn purre og sjalottløk og kok i 3 minutter, skrap bunnen av gryten og rør av og til. Rør inn gulrøtter, selleri, laurbærblad og timian, og kok i 3 minutter. Rør inn buljong, eplecider og kylling, og la væsken koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke, delvis dekket, til kyllingen er gjennomkokt, 10 til 15 minutter.
  5. 55. Lag dumplings mens kyllingen koker: Sikt sammen mel, maisenna, bakepulver og salt i en bolle, og rør inn dill. Bruk en gaffel til å blande inn halvparten og halvparten til deigen akkurat er blandet. Bruk en stor suppeskje til å forme 12 dumplings og legg dem over kyll