
Kylling og dumplings
Lær hvordan du lager deilige chicken and dumplings med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende middag hele året!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 pund kyllingstykker
- 2. 1 kopp hvetemel, krydret med salt og pepper
- 3. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 4. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 5. 6 purre (bare de hvite og lysegrønne delene), skåret i tynne skiver på tvers og grundig vasket (ca. 2 kopper)
- 6. 6 sjalottløk, skåret i tynne skiver (ca. 1 kopp)
- 7. 6 gulrøtter, skrelt, delt i to på langs og skåret i skiver
- 8. 2 selleristenger med blader, skåret
- 9. 1 liten laurbærblad
- 10. 1/2 teskje tørket timian, smuldret
- 11. 3 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 12. 1/2 kopp eplecider eller eplejuice
- 13. 1 1/2 kopper hvetemel
- 14. 1/2 kopp gult maismel
- 15. 1 spiseskje bakepulver
- 16. 1/2 teskje salt
- 17. 2 spiseskjeer finhakket frisk dill
- 18. 1 kopp pluss 3 spiseskjeer halvhav og halvparten (half-and-half)
- 19. 1 kopp erter, tint hvis frosne
Fremgangsmåte
- 11. Dypp kyllingstykker i krydret mel, rist av overflødig mel, og legg dem på en rist. I en stor, tykk gryte smelter du smør med olje over moderat høy varme til skummet har lagt seg, og brun kyllingen i porsjoner (ikke overfyll), overføre den til en tallerken når den er ferdig, omtrent 5 minutter på hver side. Rør inn purre og sjalottløk og kok i 3 minutter, skrap bunnen av gryten og rør av og til. Rør inn gulrøtter, selleri, laurbærblad og timian, og kok i 3 minutter. Rør inn buljong, eplecider og kylling, og la væsken koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke, delvis dekket, til kyllingen er gjennomkokt, 10 til 15 minutter.
- 22. Dypp kyllingstykkene i krydret mel, rist av overflødig mel, og legg dem på en rist.
- 33. I en stor, tykk gryte smelter du smør med olje over moderat høy varme til skummet har lagt seg, og brun kyllingen i porsjoner (ikke overfyll), overføre den til en tallerken når den er ferdig, omtrent 5 minutter på hver side.
- 44. Rør inn purre og sjalottløk og kok i 3 minutter, skrap bunnen av gryten og rør av og til. Rør inn gulrøtter, selleri, laurbærblad og timian, og kok i 3 minutter. Rør inn buljong, eplecider og kylling, og la væsken koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke, delvis dekket, til kyllingen er gjennomkokt, 10 til 15 minutter.
- 55. Lag dumplings mens kyllingen koker: Sikt sammen mel, maisenna, bakepulver og salt i en bolle, og rør inn dill. Bruk en gaffel til å blande inn halvparten og halvparten til deigen akkurat er blandet. Bruk en stor suppeskje til å forme 12 dumplings og legg dem over kyll





