Muffins med maisbrød og lønnesmør

Muffins med maisbrød og lønnesmør

Lær hvordan du lager deilige cornbread muffins med smør av maple. Perfekt til frokost eller som en søt snack. Enkelt og rask oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp (1 1/2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 2. 3 1/2 spiseskjeer rent lønnesirup (helst grade B)
  • 3. 1 kopp gult maismel
  • 4. 1 kopp usøtet hvetemel
  • 5. 1/4 kopp sukker
  • 6. 1 spiseskje bakepulver
  • 7. 1/4 teskje salt
  • 8. 1 kopp kulturmelk
  • 9. 1 stort egg
  • 10. 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og litt avkjølt

Fremgangsmåte

  1. 11. For maple-smør: Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en middels stor bolle til det er kremaktig. Tilsett gradvis lønnesirup og pisk til det er godt blandet og glatt. Forberedelse i god tid: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 22. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en middels stor bolle til det er kremaktig. Tilsett gradvis lønnesirup og pisk til det er godt blandet og glatt. Forberedelse i god tid: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  3. 33. For muffins: Forvarm ovnen til 190°C. Smør 12 vanlige muffinsformer (1/3 kopp). Sikt sammen maisenna, mel, sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Visp sammen kulturmelk og egg i en annen middels stor bolle; visp inn smeltet smør. Tilsett kulturmelk-blandingen i de tørre ingrediensene og rør forsiktig til alt er akkurat blandet (ikke overrør). Fordel røren jevnt i de forberedte muffinsformene. Stek muffinsene til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 15 minutter (muffinsene vil være bleke). Avkjøl på rist i 10 minutter. Server med maple-smør.
  4. 44. Forvarm ovnen til 190°C. Smør 12 vanlige muffinsformer (1/3 kopp). Sikt sammen maisenna, mel, sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Visp sammen kulturmelk og egg i en annen middels stor bolle; visp inn det smeltede smøret. Tilsett kulturmelk-blandingen i de tørre ingrediensene og rør forsiktig til alt er akkurat blandet (ikke overrør). Fordel røren jevnt i de forberedte muffinsformene. Stek muffinsene til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 15 minutter (muffinsene vil være bleke). Avkjøl på