Kraftig pølse- og salvie-fylling

Kraftig pølse- og salvie-fylling

Lær hvordan du lager en smakfull cheesy sausage and sage stuffing, perfekt som tilbehør til høstens middager eller julemåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss usaltet smør, pluss litt mer
  • 2. 1 middels stor surdeigsbolle, kuttet i 2,5 cm store biter (9–10 kopper), tørket ut over natten
  • 3. 2 ss olivenolje
  • 4. 450 g søt eller krydret italiensk pølse, uten hylster
  • 5. 2 store løk, finhakket
  • 6. 3 selleristilker, hakket
  • 7. 1/4 kopp finhakket salvie
  • 8. Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 9. 1 kopp tørr hvitvin
  • 10. 2 store egg, pisket sammen
  • 11. 1 kopp kyllingkraft med lavt natriuminnhold
  • 12. 2 kopper halv-og-halv
  • 13. 450 g modnet cheddar, revet (ca. 5 kopper), delt opp

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 300°F. Smør en lav, 33x23 cm stor ildfast form og et stort stykke aluminiumsfolie. Legg 9 kopper brød i en stor bolle. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek pølsen, rør av og til og del den opp i små biter med en tresleiv, til den er brunet og gjennomstekt, ca. 7–10 minutter. Overfør til bollen med brødet. Legg løk, selleri, salvie og 2 ss smør i samme panne; krydre med salt og pepper. Stek, rør ofte, til løken er gylden og myk, ca. 10–12 minutter. Tilsett vin og kok, rør av og til, til nesten all væsken har fordampet, ca. 5 minutter; skrap det over i bollen med brød og pølse. Visp egg og buljong i en middels stor bolle til det er glatt, og hell deretter over brødblandingen. Hell i fløte og tilsett 3 kopper ost; vend forsiktig sammen. Krydre med salt og pepper. Overfør til den forberedte ildfaste formen og dekk med folie, med den smurte siden ned. Stek til en liten kniv som settes inn i midten kommer ut varm, ca. 40–50 minutter. Sett ovnen på grill. Fjern folien og strø resten av osten på toppen. Grill til toppen er gyllen og boblende, ca. 4 minutter. La stå i minst 10 minutter og opptil 30 minutter før servering.
  2. 22. Forvarm ovnen til 300°F. Smør en lav, 33x23 cm stor ildfast form og et stort stykke aluminiumsfolie. Legg 9 kopper brød i en stor bolle.
  3. 33. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek pølsen, rør av og til og del den opp i små biter med en tresleiv, til den er brunet og gjennomstekt, ca. 7–10 minutter. Overfør til bollen med brødet.
  4. 44. Legg løk, selleri,