
Rødvin-bringebærsorbet
Lær hvordan du lager en forfriskende rødvin-bringebær sorbet. En perfekt dessert for varme sommerdager, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp (200 g) sukker
- 2. 3/4 kopp (180 ml) vann
- 3. 1 flaske (750 ml) fruktig rødvin, som Merlot, Zinfandel eller Beaujolais
- 4. 3 kopper (15 unser/400 g) bringebær
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor kjele, kok opp sukker, vann og rødvin, og la det koke i ett minutt under omrøring for å løse opp sukkeret. Ta kjelen av varmen og tilsett bringebær. Dekk til og la det trekke i én time.
- 22. For å mose bærene og fjerne frøene, bruk en slikkepott til å presse blandingen gjennom en sil med finmasket nett over en middels stor bolle, eller kjør den gjennom en kjøttkvern utstyrt med en fin skive i en middels stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er helt avkjølt.
- 33. Frys inn i en iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger.
- 44. Variasjon: For en lettere smakende sorbet, bruk rosé i stedet for rødvin.