
Bakt gresskar med sitron, sauterte grønnsaker og ristede spisskummen-dressing
oppskrift på bakt gresskar med frisk sitron, grønnsaker sautert til perfeksjon og en smakfull ristede spisemajonnese dressing. sunn og smakfull rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund / 1 kg gresskar, frøet og skåret i grove skiver
- 2. 1 stor rød løk, skrelt og grovhakket
- 3. Noen ferske salvieblader, grovhakket
- 4. Salt og pepper
- 5. 2 spiseskjeer olivenolje
- 6. 1 ½ teskje spisskummenfrø eller malt spisskummen
- 7. Saften av ½ sitron
- 8. 1 spiseskje olivenolje
- 9. 1 teskje crème fraîche eller rømme
- 10. 2 spiseskjeer olivenolje
- 11. 1 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
- 12. En håndfull spinat
- 13. En håndfull grønnkål
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220°C/425°F. Legg gresskaret i en stekepanne sammen med løk og salvie. Krydre og hell over olivenoljen. Stek i omtrent 30 minutter, eller til gresskaret er mørt. Mens gresskaret stekes, lager du dressingen. I en liten stekepanne på middels varme rister du spisskummenfrøene. Dette tar bare et minutt, og du vil vite at de er ferdige når du kjenner duften av spisskummen spre seg i kjøkkenet. La det avkjøle i et minutt, og press deretter sitronsaften i pannen og tilsett olivenoljen. Hell dette over i en mugge eller noe lignende, og rør inn crème fraîche rett før servering. Nå til grønnsakene. I en stor stekepanne varmer du opp olivenoljen og hvitløken. Tilsett grønnsakene og kok til de er møre, ca. 5 til 10 minutter. Ta gresskaret ut av ovnen. Legg grønnsakene på en tallerken, topp med gresskaret, og hell dressingen over.