Frisée- og Bibb-salat med reddiker og vårløk
oppskrift på frisk frisée og bibb-salat med reddiker og vårgressløk. perfekt som forrett eller lett måltid på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp naturell helmelk yoghurt
- 2. 1/4 kopp majones
- 3. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 4. 2 spiseskjeer fersk gressløk, finhakket
- 5. 1/8 teskje sukker
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
- 7. 1 stor hodesalat av frisée, trimmet og revet i bitestørrelse biter
- 8. 3 hoder bibb-salat eller 1 hode Boston-salat, revet
- 9. 450 gram reddiker, trimmet; skåret i skiver hvis større enn bitestørrelse
- 10. 2 vårløker eller 4 vårløk, trimmet og tynnhakket
- 11. 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og grovt revet
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, visp sammen yoghurt, majones, sitronsaft, gressløk og sukker. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til det skal brukes. I en stor bolle, vend sammen frisée, bibb-salat, reddiker, vårløk og gulrøtter. Tilsett dressingen og vend godt slik at alt blir dekket. Server umiddelbart.
- 22. I en liten bolle, visp sammen yoghurt, majones, sitronsaft, gressløk og sukker. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til det skal brukes.
- 33. I en stor bolle, vend sammen frisée, bibb-salat, reddiker, vårløk og gulrøtter. Tilsett dressingen og vend godt slik at alt blir dekket. Server umiddelbart.




