Frisée- og Bibb-salat med reddiker og vårløk

Frisée- og Bibb-salat med reddiker og vårløk

oppskrift på frisk frisée og bibb-salat med reddiker og vårgressløk. perfekt som forrett eller lett måltid på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp naturell helmelk yoghurt
  • 2. 1/4 kopp majones
  • 3. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 4. 2 spiseskjeer fersk gressløk, finhakket
  • 5. 1/8 teskje sukker
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 1 stor hodesalat av frisée, trimmet og revet i bitestørrelse biter
  • 8. 3 hoder bibb-salat eller 1 hode Boston-salat, revet
  • 9. 450 gram reddiker, trimmet; skåret i skiver hvis større enn bitestørrelse
  • 10. 2 vårløker eller 4 vårløk, trimmet og tynnhakket
  • 11. 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og grovt revet

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, visp sammen yoghurt, majones, sitronsaft, gressløk og sukker. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til det skal brukes. I en stor bolle, vend sammen frisée, bibb-salat, reddiker, vårløk og gulrøtter. Tilsett dressingen og vend godt slik at alt blir dekket. Server umiddelbart.
  2. 22. I en liten bolle, visp sammen yoghurt, majones, sitronsaft, gressløk og sukker. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til det skal brukes.
  3. 33. I en stor bolle, vend sammen frisée, bibb-salat, reddiker, vårløk og gulrøtter. Tilsett dressingen og vend godt slik at alt blir dekket. Server umiddelbart.