Reker med mangosaus

Reker med mangosaus

oppskrift på reker med frisk mangosaus. perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 tsk rapsolje
  • 1/2 kopp hakket rød løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, skrelt og finhakket
  • 3/4 ts salt
  • 1/4 ts allehånde
  • 1/4 ts malt spisskummen
  • 1/8 ts kanel
  • 1 mango, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers biter
  • 1/3 kopp eplesidereddik
  • 2 ss fersk limesaft
  • 1 ss brunt sukker
  • 450 g store reker, skrelte med halen på
  • 1/4 ts rød pepperflak
  • 1/4 ts hvitløkspulver

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 2 ts olje i en 3-liters kjele over middels høy varme. Kok løk, hvitløk, ingefær, 1/4 ts salt, allehånde, spisskummen og kanel i omtrent 3 minutter. Tilsett mango, eddik, limejuice og sukker, og la det småkoke forsiktig, rør av og til, til sausen er tykk. Sett til side i en bolle i kjøleskapet. Vend reker med rød pepper, hvitløkspulver og resten av 1/2 ts salt. Varm opp de resterende 2 ts oljen i en stor non-stick panne over middels høy varme. Kok rekene til de ikke lenger er gjennomsiktige, ca. 2 minutter på hver side. La dem avkjøle seg litt; server med sausen.