
Skavd fennikelsalat med appelsiner og pecorino
oppskrift på en frisk og smakfull shaved fennel salat med appelsiner og pecorino, perfekt som forrett eller lett måltid på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp ferdigpakket granateplejuice
- 2 mellomstore fennikelfrø (1 1/2 pund totalt), stilkene fjernet
- 2 naveloransjer
- 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1/3 kopp grovt revet Pecorino Romano
- Utstyr: en justerbar skivemaskin
Fremgangsmåte
- 1Kok opp granatejuice i en liten, tykkbunnet kjele til den er redusert til omtrent 1/4 kopp, ca. 6 minutter. Overfør til en liten bolle eller målekopp og avkjøl raskt i en isbad. I mellomtiden, skjær fennikel i tynne skiver med en skiver. Skrell appelsinene, inkludert alt det hvite pithen. Skjær ut segments uten membraner og hakk dem grovt. Visp inn 1/2 teskje salt i granatejuicen, og visp deretter inn oljen. Anrett fennikel og appelsiner på salatfat eller i en stor salatbolle. Strø over ost og drypp med dressing. Krydre med pepper.


