D.I.Y. eplemille-feuille

D.I.Y. eplemille-feuille

Lær hvordan du lager en smakfull apple mille-feuille hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for dessert eller spesielle anledninger!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pakke frossen butterdeig, tint i kjøleskapet
  • 2. Allsidig mel (til utbaking)
  • 3. 1 stort egg, pisket for å blande
  • 4. 2 spiseskjeer sukker, pluss mer til å drysse over
  • 5. Non-stick grønnsakspray
  • 6. 3 Pink Lady- epler, vasket, tynne skiver på tvers i 3 mm tykkelse, kjerner fjernet
  • 7. 2 spiseskjeer eplecidereddik
  • 8. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 9. En klype kosher-salt
  • 10. 1/3 kopp rent lønnesirup, pluss mer til servering
  • 11. 3 spiseskjeer bourbon eller eplejack-brandy, delt opp i deler
  • 12. 4 spiseskjeer usaltet smør, i biter
  • 13. 1 kopp kaldt pisket kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Kjevle ut paien på en lett melet overflate for å jevne ut og glatte ut eventuelle folder. Trim litt for å få rene, rette kanter; skjær i 16 kvadrater eller rektangler. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett med kant; pensle med egg og strø over sukker. Dekk et annet bakepapir med nonstick-spray og legg det, med oljesiden ned, oppå paien; legg et nytt stekebrett med kant oppå. Stek til paien er dyp gyldenbrun og puffet, ca. 20–25 minutter. La avkjøle. Reduser ovnstemperaturen til 175°C. Vend epler, eddik, vanilje, salt, 1/3 kopp lønnesirup og 2 ss bourbon i en lav, 3-liters ildfast form. Smør på toppen. Dekk tett med aluminiumsfolie og stek til eplene er myke og har sluppet ut saften, ca. 30–35 minutter. Fjern folien, pensle eplene med saften, og stek videre til eplene er veldig møre, har krøllet seg rundt kantene, og et tynt lag med saft dekker bunnen av formen, ca. 20–25 minutter. Rett før servering, pisk krem og de resterende 2 ss sukker i en liten bolle til medium stivhet. Rør inn den resterende 1 ss bourbon. La gjestene sette sammen individuelle mille-feuille, med paien som bunn, toppet med epler, pisket krem og en tynn stripe lønnesirup.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Kjevle ut paien på en lett melet overflate for å jevne ut og glatte ut folder. Trim litt for å få rene, rette kanter; skjær i 16 kvadrater eller rektangler. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett med kant; pensle med egg og strø over sukker. Dekk et annet bakepapir med nonstick-spray og legg det, med oljesiden ned, oppå paien; legg et