Sopp- og purresauté
oppskrift på sopp og purreløk sautert - en enkel og smakfull rett som passer til alle måltider. rask å lage og perfekt for en vegetarisk middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 900 gram sopp (for eksempel sjampinjong eller cremini), skivet
- 3. Salt
- 4. 2 purre, skivet på tvers, vasket godt
- 5. 1 spiseskje hakket frisk estragon
Fremgangsmåte
- 11. Ha olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett sopp, dryss over 1/2 teskje salt, og kok, rør av og til, til soppen slipper ut væske og pannen begynner å tørke ut igjen, 10–15 minutter. Tilsett purre og kok, rør om, til de blir litt myke, 2–3 minutter. Tilsett estragon og rør til det dufter, ca. 30 sekunder.
- 22. Ha olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett sopp, dryss over 1/2 teskje salt, og kok, rør av og til, til soppen slipper ut væske og pannen begynner å tørke ut igjen, 10–15 minutter. Tilsett purre og kok, rør om, til de blir litt myke, 2–3 minutter. Tilsett estragon og rør til det dufter, ca. 30 sekunder.



