Sopp- og purresauté

Sopp- og purresauté

oppskrift på sopp og purreløk sautert - en enkel og smakfull rett som passer til alle måltider. rask å lage og perfekt for en vegetarisk middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 900 gram sopp (for eksempel sjampinjong eller cremini), skivet
  • 3. Salt
  • 4. 2 purre, skivet på tvers, vasket godt
  • 5. 1 spiseskje hakket frisk estragon

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett sopp, dryss over 1/2 teskje salt, og kok, rør av og til, til soppen slipper ut væske og pannen begynner å tørke ut igjen, 10–15 minutter. Tilsett purre og kok, rør om, til de blir litt myke, 2–3 minutter. Tilsett estragon og rør til det dufter, ca. 30 sekunder.
  2. 22. Ha olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett sopp, dryss over 1/2 teskje salt, og kok, rør av og til, til soppen slipper ut væske og pannen begynner å tørke ut igjen, 10–15 minutter. Tilsett purre og kok, rør om, til de blir litt myke, 2–3 minutter. Tilsett estragon og rør til det dufter, ca. 30 sekunder.