Kyllingragoût med linser og perle­løk

Kyllingragoût med linser og perle­løk

oppskrift på kyllingragoût med linser og perleløk. en næringsrik og smakfull rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper hermetisk lavsalt kyllingkraft
  • 3 kopper vann
  • 2 kopper tørkede linser
  • 2 kopper hakkede gulrøtter
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 teskjeer tørket timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 teskje olivenolje
  • 3/4 pund skinn- og benfri kyllinglår, skåret i 5 cm store biter
  • 1 pund perleløk, skrelt
  • 1/2 kopp tørr rødvin
  • 2 spiseskjeer sherry- eller rødvinseddik
  • Hakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Bland de første sju ingrediensene i en tung, middels stor kjele. La det småkoke til linsene er akkurat møre, omtrent 25 minutter (blandturen vil være suppeaktig). Fjern fra varmen. Varm opp olje i en stor, dyp non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett kylling i pannen; kok til den er brun på begge sider, omtrent 5 minutter. Overfør til en tallerken. Tilsett perleløk i pannen; sautér til den er gyllen, omtrent 5 minutter. Overfør til tallerkenen med kyllingen. Tilsett vin i pannen; kok opp til den er redusert til halvparten, omtrent 3 minutter. Tilsett linselagturen, kylling, løk og eddik. Dekk til og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, omtrent 15 minutter. Krydre med salt og pepper. Pynt med persille og server.