
Tyk tahinisaus
Lær hvordan du lager en tykk og kremet tahinisaus perfekt til salater, grillmat og vegetarretter. Enkel oppskrift med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper tahini (sesampasta)
- 2. 3 til 4 fedd hvitløk, knust
- 3. Saften av 5 sitroner eller etter smak (omtrent 1 kopp)
- 4. 1 teskje havsalt
- 5. Hakket persille til pynt
Fremgangsmåte
- 11. I en foodprocessor, bland tahini, hvitløk, sitronsaft og salt, og kjør på lav hastighet i 2 minutter eller til det er godt blandet. Skru opp hastigheten til høy og kjør til tahiniblandingen begynner å bli hvit. Tilsett gradvis opptil 1/2 kopp vann, til blandingen får ønsket konsistens. Overfør sausen til en serveringsskål og pynt med persille. Rester av tahinisaus kan oppbevares, godt dekket, i kjøleskapet i opptil 2 uker.
- 22. I en foodprocessor, bland tahini, hvitløk, sitronsaft og salt, og kjør på lav hastighet i 2 minutter eller til det er godt blandet. Skru opp hastigheten til høy og kjør til tahiniblandingen begynner å bli hvit. Tilsett gradvis opptil 1/2 kopp vann, til blandingen får ønsket konsistens.
- 33. Overfør sausen til en serveringsskål og pynt med persille. Rester av tahinisaus kan oppbevares, godt dekket, i kjøleskapet i opptil 2 uker.