Sprø lammerygg med honning- crème fraîche og hakket ertesalat

Sprø lammerygg med honning- crème fraîche og hakket ertesalat

oppskrift på sprø lammekoteletter med honning- og crème fraîche-saus, servert med en frisk erte- og nøttesalat. enkel og smakfull rett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp crème fraîche
  • 2. 1/2 kopp honning
  • 3. 1 spiseskje hele spisskummenfrø, ristet og finhakket med krydder- eller kaffekvern (ca. 1 teskje malt)
  • 4. 1 spiseskje hele korianderfrø, ristet og finhakket med krydder- eller kaffekvern (ca. 1 teskje malt)
  • 5. 1/2 teskje kosher salt
  • 6. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 7. 2,7 kg Denver-lamreribs (lammebryst, spareribs; 6 små ribbepar)
  • 8. 3 teskjeer kosher salt
  • 9. 3 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 10. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 11. 4 løk, grovhakket
  • 12. 8 gulrøtter, grovhakket
  • 13. 8 stilker selleri, grovhakket
  • 14. 2 hvitløkshoder, fedd skrelt og grovhakket (ca. 1/2 kopp totalt)
  • 15. 4 spiseskjeer fersk rosmarin, grovhakket (fra 12 kvister)
  • 16. 4 kopper tørr rødvin
  • 17. 1 liter kalve- eller kyllingkraft eller lavsaltet kyllingbuljong
  • 18. 2 kopper frosne erter (fra én 280 grams pose), tint
  • 19. 1 rød løk, finhakket
  • 20. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 21. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 22. 1/2 teskje kosher salt
  • 23. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 24. 2 kopper vegetabilsk olje
  • 25. 1 kopp hvetemel
  • 26. 1 kopp semuljamel (pasta-mel)
  • 27. 1/2 kopp Parmigiano-Reggiano, finrevet
  • 28. 1 spiseskje hele spisskummenfrø, ristet og finhakket med krydder- eller kaffekvern (ca. 1 teskje malt)
  • 29. 1 spiseskje hele korianderfrø, ristet og finhakket med krydder- eller kaffekvern (ca. 1 teskje malt)
  • 30. 1/2 teskje kosher salt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag sausjon
  2. 2I en middels bolle, visp sammen crème fraîche, honning, spisskummen, koriander, salt og pepper.
  3. 3Sausen kan lages opptil fire timer i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes.
  4. 4Braisering av lammereker
  5. 5Forvarm ovnen til 150°C (300°F).
  6. 6Tørk rekeplatene godt og krydre med salt og pepper.
  7. 7I en stor, tykkbunnet stekepanne, varm opp olivenolje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende.
  8. 8Arbeid i porsjoner, stek rekeplatene til de er gyldne, ca. 4 1/2 til 5 minutter på hver side.
  9. 9Overfør rekeplatene til en tallerken etter hvert som de er ferdige; vask ikke pannen.
  10. 10I samme panne, tilsett løk, gulrøtter, selleri, hvitløk og rosmarin.
  11. 11Sauter, rør ofte, til grønnsakene er myke, ca. 15 minutter.
  12. 12Hell i rødvin og kok opp.
  13. 13Skru ned varmen til middels og la det småkoke til væsken er redusert med ca. 10 prosent, ca. 3 minutter.
  14. 14Tilsett kraft og la det småkoke til det begynner å koke.
  15. 15Legg rekeplatene tilbake i pannen, dekk til, og la dem braisere i ovnen til ønsket stekegrad (125°F for medium-rare, ca. 1 time).
  16. 16Overfør rekeplatene til skjærebrett og la dem hvile i 15 minutter.
  17. 17Skru ned ovnen til 125°F.
  18. 18Forvarm ovnen til 150°C (300°F).
  19. 19Tørk rekeplatene godt og krydre med salt og pepper.
  20. 20I en stor, tykkbunnet stekepanne, varm opp olivenolje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende.
  21. 21Arbeid i porsjoner, stek rekeplatene til de er gyldne, ca. 4 1/2 til 5 minutter på hver side.
  22. 22Overfør rekeplatene til en tallerken etter