Sprø lammerygg med honning- crème fraîche og hakket ertesalat
oppskrift på sprø lammekoteletter med honning- og crème fraîche-saus, servert med en frisk erte- og nøttesalat. enkel og smakfull rett for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp crème fraîche
- 2. 1/2 kopp honning
- 3. 1 spiseskje hele spisskummenfrø, ristet og finhakket med krydder- eller kaffekvern (ca. 1 teskje malt)
- 4. 1 spiseskje hele korianderfrø, ristet og finhakket med krydder- eller kaffekvern (ca. 1 teskje malt)
- 5. 1/2 teskje kosher salt
- 6. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 7. 2,7 kg Denver-lamreribs (lammebryst, spareribs; 6 små ribbepar)
- 8. 3 teskjeer kosher salt
- 9. 3 teskjeer nykvernet svart pepper
- 10. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 11. 4 løk, grovhakket
- 12. 8 gulrøtter, grovhakket
- 13. 8 stilker selleri, grovhakket
- 14. 2 hvitløkshoder, fedd skrelt og grovhakket (ca. 1/2 kopp totalt)
- 15. 4 spiseskjeer fersk rosmarin, grovhakket (fra 12 kvister)
- 16. 4 kopper tørr rødvin
- 17. 1 liter kalve- eller kyllingkraft eller lavsaltet kyllingbuljong
- 18. 2 kopper frosne erter (fra én 280 grams pose), tint
- 19. 1 rød løk, finhakket
- 20. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 21. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 22. 1/2 teskje kosher salt
- 23. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 24. 2 kopper vegetabilsk olje
- 25. 1 kopp hvetemel
- 26. 1 kopp semuljamel (pasta-mel)
- 27. 1/2 kopp Parmigiano-Reggiano, finrevet
- 28. 1 spiseskje hele spisskummenfrø, ristet og finhakket med krydder- eller kaffekvern (ca. 1 teskje malt)
- 29. 1 spiseskje hele korianderfrø, ristet og finhakket med krydder- eller kaffekvern (ca. 1 teskje malt)
- 30. 1/2 teskje kosher salt
Fremgangsmåte
- 1Lag sausjon
- 2I en middels bolle, visp sammen crème fraîche, honning, spisskummen, koriander, salt og pepper.
- 3Sausen kan lages opptil fire timer i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes.
- 4Braisering av lammereker
- 5Forvarm ovnen til 150°C (300°F).
- 6Tørk rekeplatene godt og krydre med salt og pepper.
- 7I en stor, tykkbunnet stekepanne, varm opp olivenolje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende.
- 8Arbeid i porsjoner, stek rekeplatene til de er gyldne, ca. 4 1/2 til 5 minutter på hver side.
- 9Overfør rekeplatene til en tallerken etter hvert som de er ferdige; vask ikke pannen.
- 10I samme panne, tilsett løk, gulrøtter, selleri, hvitløk og rosmarin.
- 11Sauter, rør ofte, til grønnsakene er myke, ca. 15 minutter.
- 12Hell i rødvin og kok opp.
- 13Skru ned varmen til middels og la det småkoke til væsken er redusert med ca. 10 prosent, ca. 3 minutter.
- 14Tilsett kraft og la det småkoke til det begynner å koke.
- 15Legg rekeplatene tilbake i pannen, dekk til, og la dem braisere i ovnen til ønsket stekegrad (125°F for medium-rare, ca. 1 time).
- 16Overfør rekeplatene til skjærebrett og la dem hvile i 15 minutter.
- 17Skru ned ovnen til 125°F.
- 18Forvarm ovnen til 150°C (300°F).
- 19Tørk rekeplatene godt og krydre med salt og pepper.
- 20I en stor, tykkbunnet stekepanne, varm opp olivenolje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende.
- 21Arbeid i porsjoner, stek rekeplatene til de er gyldne, ca. 4 1/2 til 5 minutter på hver side.
- 22Overfør rekeplatene til en tallerken etter




