
Dobbel sjokoladekake med bringebær
Lær hvordan du lager en deilig dobbel sjokolade bringebærkake. Perfekt som dessert eller til fest. En enkel oppskrift for sjokoladeelskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 eske sjokoladekakeblanding
- 2. 3 egg
- 3. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 4. 1/3 kopp vann
- 5. 170 gram semisøte sjokoladebiter
- 6. Sjokoladeglasur
- 7. 1/4 kopp bringebærsyltetøy
- 8. 2 friske bringebær
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray to 20-centimeters runde kakeformer med bakepapir eller smør dem godt.
- 2I en stor bolle, bland kakerøren, egg, olje og vann, og pisk med en elektrisk mikser i ca. 2 minutter, til det er glatt og kremaktig.
- 3Bruk en slikkepott eller skje, og vend inn sjokoladeknappene i røren.
- 4Fordel røren jevnt i de to kakeformene, og stek i 30 minutter, eller til en kakepinne eller kakeprøver satt inn i midten av kakene kommer ut ren.
- 5Ta ut av ovnen og la kakene avkjøle i formene. Når de er avkjølte, løsne den ene kaken forsiktig og snu den med den runde siden ned på et flat serveringsfat eller kakefat, dekket med to stykker bakepapir som overlapper litt i midten.
- 6For å få en jevn topp, skjær av den runde toppen på begge lagene før de stables.
- 7Smør et tynt lag med sjokoladekrem på toppen av det første laget, og legg deretter et lag med bringebærsyltetøy over.
- 8Fordel omtrent 1/4 kopp ferske bringebær jevnt over syltetøyet, og la det være litt mellomrom mellom bærene.
- 9Plasser forsiktig det andre laget av sjokoladekake, med den runde siden opp, eller hvis toppen er fjernet, med den flate siden opp, og juster lagene forsiktig slik at de stemmer overens.
- 10Bruk en avsats eller kniv, og fordel et tynt lag med krem rundt sidene og toppen av kaken.
- 11Tilsett mer krem til sidene er dekket og jevne.
- 12Ferdigstill toppen av kaken med et jevnt lag krem, og dekk også sidene.
- 13Pynt med de resterende bringebærene på toppen og sidene av kaken.
- 142. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray to 20-centimeters runde kakeformer med bakepapir eller smør dem godt.