
Grillet marinerte aubergine
Lær hvordan du lager deilige grillede marinerte aubergine, perfekt som forrett eller tilbehør. Enkel oppskrift med smakfull marinade og rask tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp ferske flatbladede persilleblader, løst pakket
- 2. 2 spiseskjeer kapers, drenert
- 3. 1 middels stor hvitløksfedd, skrelt og skivet
- 4. 1/2 teskje tørket oregano, helst siciliansk
- 5. 1/4 teskje finhakket peperoncini eller rød pepperflak
- 6. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 8. 1 middels stor aubergine (ca. 340 gram), skrelt og skivet ca. 1/3" tykt
- 9. 3 spiseskjeer balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 11. Finhakk persillen sammen med kapers og hvitløk. Tilsett oregano og peperoncini, og hakk alt sammen. Ha blandingen i en bolle, rør inn oljen, smak til med salt og pepper, og sett til side. Forvarm en utendørs kull- eller gassgrill eller en grillpanne til den er rykende varm. Legg nok aubergineskiver på grillen til å dekke den uten å overfylle. Kok auberginen til den er godt merket, 3 til 6 minutter, og snu deretter skivene. Kok til de er møre, omtrent 3 minutter til. Ta auberginen av grillen. Hell eddiken i en lav skål. Mens den fortsatt er varm, dypp hver aubergineskive i eddiken og legg den til side på en tallerken. Fortsett å grille og dyppe auberginen til alle skivene er kokt og krydret. Skje 2 spiseskjeer av persilleblandingen på et fat og jevn ut med baksiden av en skje. Legg halvparten av den grillede auberginen i ett lag på persillen. Smør hver skive med mer persille. Legg et lag med aubergine oppå, og fordel resten av persillen over. Dekk retten med plastfolie og la den marinere ved romtemperatur i omtrent 2 timer (eller oppbevar den i kjøleskapet lenger). Server ved romtemperatur.
- 22. Finhakk persillen sammen med kapers og hvitløk. Tilsett oregano og peperoncini, og hakk alt sammen. Ha blandingen i en bolle, rør inn oljen, smak til med salt og pepper, og sett til side.
- 33. Forvarm en utendørs kull- eller gassgrill eller en grillpanne til den er rykende varm.
- 44. Legg nok aubergineskiver på grillen til å dekke den uten å overfylle. Kok auberginen til den er godt merket, 3 til 6 minutter, og snu deretter skivene. Kok til de er møre, omtrent 3 minutter til. Ta auberginen av grillen.
- 55. Hell eddiken i en lav skål