
Bratwurst med epler, løk og surkål
oppskrift på smakfull bratwurst servert med epler, løk og surkål. perfekt for en enkel og velsmakende hovedrett. ideell for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 teskje karvefrø
- 2. 1 teskje fennikelfrø
- 3. 1 spiseskje Wondra-mel
- 4. 1/2 teskje malt svart pepper
- 5. 4 kopper surkål (helst fersk), skylt, avrente, klem ut vannet (fra en 32-unse krukke)
- 6. 1 stor løk (ca. 450 gram), delt i to på langs, tynne skiver på tvers
- 7. 3 store Golden Delicious epler (ca. 680 gram totalt), skrelt, kjernet, tynne skiver
- 8. 6 hele røkte bratwurst (ca. 450 gram), stukket med pinne overalt
- 9. 4 laurbærblader
- 10. 1 kopp storfekraft
- 11. 2 spiseskjeer tørr vermut
- 12. 2 spiseskjeer ketchup
- 13. 1 1/2 spiseskje smør, smeltet
- 14. Pumpernickelbrød eller fullkornsbrød
Fremgangsmåte
- 11. Plasser risten i midten av ovnen; forvarm til 200°C. Legg karvefrø og fennikelfrø i en liten, lukket plastpose. Knus frøene med en hammer. Tilsett mel og pepper i posen; rist for å blande. Fordel surkålen i bunnen av en glass- eller keramikkform på 33x23x5 cm. Strø en tredjedel av melblandingen over. Legg løkskivene oppå; strø med halvparten av den resterende melblandingen, og dryss lett med salt. Fordel halvparten av epleskivene over, og strø med resten av melblandingen. Legg bratwurst oppå eplene, og fordel de resterende epleskivene rundt bratwurst. Legg inn laurbærbladene. Bland kraft, vermut og ketchup i målebeger. Hell blandingen jevnt over. Dekk tett med folie. Stek bratwurst i 45 minutter. Fjern folien; pensle med smeltet smør. Stek uten dekke til kantene av eplene og pølsene begynner å bli brune, ca. 25 minutter til. Server med brød.
- 22. Plasser risten i midten av ovnen; forvarm til 200°C. Legg karvefrø og fennikelfrø i en liten, lukket plastpose. Knus frøene med en hammer. Tilsett mel og pepper i posen; rist for å blande. Fordel surkålen i bunnen av en glass- eller keramikkform på 33x23x5 cm. Strø en tredjedel av melblandingen over. Legg løkskivene oppå; strø med halvparten av den resterende melblandingen, og dryss lett med salt. Fordel halvparten av epleskivene over, og strø med resten av melblandingen. Legg bratwurst oppå eplene, og fordel de resterende epleskivene rundt bratwurst. Legg inn laurbærbladene. Bland kraft, vermut og ketchup i målebeger. Hell blandingen jevnt over. Dekk