Grillet kylling med eddikbasert glasursaus

Grillet kylling med eddikbasert glasursaus

oppskrift på saftig grillet kylling med smakfull eddikglasur, perfekt for sommergrilling og utendørs samlinger

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper eplecidereddik
  • 2. 4 teskjeer chilipulver
  • 3. 2 1/2 teskjeer salt
  • 4. 1 1/2 teskje sukker
  • 5. 1 teskje cayennepepper
  • 6. 1 teskje tørket sennep
  • 7. 1 teskje paprika
  • 8. 1 teskje malt svart pepper
  • 9. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 10. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered grillen (middels-høy varme) eller forvarm ovnen med grillelement. Visp sammen de første ni ingrediensene i en liten bolle for å blande dem. Legg kyllingen i en grunn glassform. Skje over 1/4 kopp saus; vend kyllingen for å dekke jevnt. La den stå i minst 10 minutter og opptil 30 minutter, og vend kyllingen av og til. Grill kyllingen til den er akkurat gjennomstekt, og pensle av og til med ytterligere 1/4 kopp saus, ca. 5 minutter på hver side. Server med resten av sausen.