
Grillet kylling med eddikbasert glasursaus
oppskrift på saftig grillet kylling med smakfull eddikglasur, perfekt for sommergrilling og utendørs samlinger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper eplecidereddik
- 2. 4 teskjeer chilipulver
- 3. 2 1/2 teskjeer salt
- 4. 1 1/2 teskje sukker
- 5. 1 teskje cayennepepper
- 6. 1 teskje tørket sennep
- 7. 1 teskje paprika
- 8. 1 teskje malt svart pepper
- 9. 1/2 teskje malt spisskummen
- 10. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
Fremgangsmåte
- 11. Forbered grillen (middels-høy varme) eller forvarm ovnen med grillelement. Visp sammen de første ni ingrediensene i en liten bolle for å blande dem. Legg kyllingen i en grunn glassform. Skje over 1/4 kopp saus; vend kyllingen for å dekke jevnt. La den stå i minst 10 minutter og opptil 30 minutter, og vend kyllingen av og til. Grill kyllingen til den er akkurat gjennomstekt, og pensle av og til med ytterligere 1/4 kopp saus, ca. 5 minutter på hver side. Server med resten av sausen.