Mac 'n' Cheese

Mac 'n' Cheese

Lær hvordan du lager klassisk mac 'n' cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og deilig hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 16 oz ukokt elbow-makaroni (eller fullkornspasta for et ekstra tilskudd på 3,5 g fiber per porsjon)
  • 2. 3 ss all-purpose mel
  • 3. 2 kopper skummet melk
  • 4. 1 ss lett smør (pinn eller tub)
  • 5. 8 oz redusert fett (33 prosent) revet cheddar
  • 6. 3 oz Velveeta Light-ost, kuttet i tynne strimler
  • 7. 1/8 ts svart pepper
  • 8. 3 ss krydrede brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Kok makaroni til det er mørt, men fortsatt fast. Mens pastaen koker, visp sammen mel og 1/2 kopp melk i en liten bolle. Hell de resterende 1 1/2 koppene melk i en stor kjele og varm opp på lav varme. Når melken er litt varm, skru opp varmen til middels-lav og tilsett mel- og melkeblandingen, rør konstant til det tykner. Reduser varmen litt og tilsett smør, oster og pepper. Kok til det er jevnt og glatt, ca. 5 minutter. Sil av makaroni og bland det med osteblandingen, rør godt. Hell blandingen i en ildfast form på 33 x 23 cm. Strø lett og jevnt med brødsmuler på toppen, og stek i 30 til 35 minutter. Server umiddelbart.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Kok makaroni til det er mørt, men fortsatt fast. Mens pastaen koker, visp sammen mel og 1/2 kopp melk i en liten bolle. Hell de resterende 1 1/2 koppene melk i en stor kjele og varm opp på lav varme. Når melken er litt varm, skru opp varmen til middels-lav og tilsett mel- og melkeblandingen, rør konstant til det tykner. Reduser varmen litt og tilsett smør, oster og pepper. Kok til det er jevnt og glatt, ca. 5 minutter. Sil av makaroni og bland det med osteblandingen, rør godt. Hell blandingen i en ildfast form på 33 x 23 cm. Strø lett og jevnt med brødsmuler på toppen, og stek i 30 til 35 minutter. Server umiddelbart.