
Mac 'n' Cheese
Lær hvordan du lager klassisk mac 'n' cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og deilig hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 16 oz ukokt elbow-makaroni (eller fullkornspasta for et ekstra tilskudd på 3,5 g fiber per porsjon)
- 2. 3 ss all-purpose mel
- 3. 2 kopper skummet melk
- 4. 1 ss lett smør (pinn eller tub)
- 5. 8 oz redusert fett (33 prosent) revet cheddar
- 6. 3 oz Velveeta Light-ost, kuttet i tynne strimler
- 7. 1/8 ts svart pepper
- 8. 3 ss krydrede brødsmuler
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Kok makaroni til det er mørt, men fortsatt fast. Mens pastaen koker, visp sammen mel og 1/2 kopp melk i en liten bolle. Hell de resterende 1 1/2 koppene melk i en stor kjele og varm opp på lav varme. Når melken er litt varm, skru opp varmen til middels-lav og tilsett mel- og melkeblandingen, rør konstant til det tykner. Reduser varmen litt og tilsett smør, oster og pepper. Kok til det er jevnt og glatt, ca. 5 minutter. Sil av makaroni og bland det med osteblandingen, rør godt. Hell blandingen i en ildfast form på 33 x 23 cm. Strø lett og jevnt med brødsmuler på toppen, og stek i 30 til 35 minutter. Server umiddelbart.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C. Kok makaroni til det er mørt, men fortsatt fast. Mens pastaen koker, visp sammen mel og 1/2 kopp melk i en liten bolle. Hell de resterende 1 1/2 koppene melk i en stor kjele og varm opp på lav varme. Når melken er litt varm, skru opp varmen til middels-lav og tilsett mel- og melkeblandingen, rør konstant til det tykner. Reduser varmen litt og tilsett smør, oster og pepper. Kok til det er jevnt og glatt, ca. 5 minutter. Sil av makaroni og bland det med osteblandingen, rør godt. Hell blandingen i en ildfast form på 33 x 23 cm. Strø lett og jevnt med brødsmuler på toppen, og stek i 30 til 35 minutter. Server umiddelbart.