
Pizzasaus
Lær hvordan du lager en deilig pizza-saus fra bunnen av. Perfekt til alle typer pizza og enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 4 til 5 skjeer med olivenolje
- 1 liten løk, hakket
- Salt og pepper etter smak
- Noen dryss med rød pepperflak
- 1 (796 gram) boks hakkede tomater (eller tomatpuré)
- 6 dryss oregano
- 4 til 5 basilikumblader, hakket (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor kjele over svak varme, surre hvitløken i oljen i 1 til 2 minutter, til den begynner å dufte. Tilsett løken, salt, pepper og pepperflak, og skru opp varmen litt. Rør til løken har myknet, ca. 4 minutter. Ha i tomatene og oregano. Rør om, kok opp, og la det småkoke uten lokk i 30 minutter. (Men 20 minutter går også fint, hvis barna begynner å miste tålmodigheten.) Hvis du har basilikum, kan du gjerne tilsette noen strimler i de siste 5 minuttene av koketiden.