
Boeuf Bourguignon
oppskrift på bœuf bourguignon, en smakfull fransk gryterett med biff, rødvin og grønnsaker. perfekt for en hyggelig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 pund tykkskåret bacon
- 2. 3 pund benfri storfekjøtt av chuck
- 3. 1/3 kopp hvetemel
- 4. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5. 4 1/2 spiseskjeer usaltet smør
- 6. 1/2 kopp brandy
- 7. 1 (4-tommers) stykke selleri
- 8. 4 friske persiljestilker (uten blader)
- 9. 4 friske timiankvister
- 10. 2 laurbærblader (ikke California)
- 11. 2 nellikspiker
- 12. 2 løk, finhakket
- 13. 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 14. 2 gulrøtter, skåret i 1/4-tommers skiver
- 15. 1 spiseskje tomatpuré
- 16. 1 (750 ml) flaske tørr rødvin (helst Burgundy eller Côtes du Rhône)
- 17. 1 pund små løk (ca. 1 1/2 tomme store), kokkeløk eller perleløk
- 18. 1 pund sopp, delt i fire hvis store
- 19. Tilbehør: skrelte kokte poteter vendt i smør og persille
- 20. Spesialutstyr: kjøkkenstrikk
Fremgangsmåte
- 11. Kok bacon i kokende, saltet vann i 3 minutter, og sil av. Tørk storfe godt og krydre med salt og pepper. Del mel og storfe mellom to (1-liters) lufttette plastposer, forsegl og rist for å dekke kjøttet med mel. Varm opp 1 ½ spiseskje olje og 1 ½ spiseskje smør i en stor, bred gryte på 6–8 liter over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende. Brun storfe godt på alle sider i 2–3 omganger, uten å overfylle, og tilsett resten av oljen etter behov. Overfør til en bolle. Hell av overflødig olje fra gryten, og tilsett brandy. Deglaser ved å koke opp på høy varme i 1 minutt, rør og skrap opp brune biter, og hell deretter over storfe.
- 22. Bind selleri, persille, timian, laurbærblader og nellik sammen med kjøkkenhyssing for å lage en bouquet garni (stikk nellikene inn i sellerien slik at de ikke faller ut).
- 33. Varm opp 1 spiseskje smør i en rengjort gryte over moderat høy varme til skummet legger seg, og sautér bacon under omrøring i 2 minutter. Tilsett hakkede løk, hvitløk og gulrøtter, og sautér under omrøring til løken er blekgull, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og kok i 1 minutt. Tilsett vin, kjøtt med saft, og bouquet garni, og la det småkoke forsiktig, delvis dekket, til kjøttet er mørt, ca. 3 ½ til 4 timer.
- 44. Mens kjøttet småkoker, forvell kokende løk i kokende, saltet vann i 1 minutt, og sil av i en sil. Skyll under kaldt rennende vann, og skrell deretter.
- 55. Varm opp 1 spiseskje smør i en tykk, 3-liters kjele over moderat høy varme til skummet legger seg, og sautér kokende løk under omrøring til de