Fyllet lammerygg for to

Fyllet lammerygg for to

oppskrift på fylt lammestek for to personer. en smakfull og elegant hovedrett som er perfekt for romantiske middager eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 sitron
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 spiseskje fersk hakket rosmarin, pluss kvister til pynt
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet pepper
  • 1/2 kopp smuldret fetaost
  • 1/4 kopp soltørkede tomater i olje, hakket
  • 1/4 kopp kalamataoliven, uten stein og grovhakket
  • 2 ss hakket flatbladpersille
  • 1/2 teskje nykvernet pepper
  • 1 lammekotelettrekke (ca. 8 koteletter)

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage marinaden: Riv sitronen med et fint rivjern, og vær forsiktig så du kun fjerner den gule skallet – den hvite, bitre hinnnen under er ikke egnet. Bruk sitronsaften til cocktails, eller hell litt i marinaden hvis du virkelig elsker sitrus. Bland alle marinadens ingredienser godt sammen.
  2. 2For å lage fyllet: Bland fyllegodene sammen.
  3. 3For å forberede lammekammen: Kutt ribben i to på tvers slik at hver del inneholder fire koteletter. Sett en lang, tynn kniv inn i den ene enden av kjøttet og skyv den gjennom til tuppen kommer ut av den andre enden. Fjern deretter kniven og bruk håndtaket på en tresleiv til å lage et hull på ca. 1,5 cm, slik at du danner en tube gjennom de fire kotelettene. Med fingrene dine, press halvparten av fyllet inn i ribben, og pass på at det fordeles jevnt. Gjør det samme med den andre delen av lammekammen.
  4. 4Legg lammekammen i en ziplock-pose, skje marinaden over kjøttet, og gni den inn litt. Mariner i minst 1 time, helst 4 timer.
  5. 5Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  6. 6Stek kotelettene i 25 minutter for medium rare, eller til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 57 grader Celsius (135 grader Fahrenheit). La kjøttet hvile i 10 minutter (i løpet av denne tiden fortsetter det å koke, og saftene trekker seg tilbake til midten). Skjær opp i individuelle koteletter, legg dem på tallerkenen med fan-form, pynt med en kvist rosmarin, og server.