
Fyllet lammerygg for to
oppskrift på fylt lammestek for to personer. en smakfull og elegant hovedrett som er perfekt for romantiske middager eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 sitron
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 spiseskje fersk hakket rosmarin, pluss kvister til pynt
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet pepper
- 1/2 kopp smuldret fetaost
- 1/4 kopp soltørkede tomater i olje, hakket
- 1/4 kopp kalamataoliven, uten stein og grovhakket
- 2 ss hakket flatbladpersille
- 1/2 teskje nykvernet pepper
- 1 lammekotelettrekke (ca. 8 koteletter)
Fremgangsmåte
- 1For å lage marinaden: Riv sitronen med et fint rivjern, og vær forsiktig så du kun fjerner den gule skallet – den hvite, bitre hinnnen under er ikke egnet. Bruk sitronsaften til cocktails, eller hell litt i marinaden hvis du virkelig elsker sitrus. Bland alle marinadens ingredienser godt sammen.
- 2For å lage fyllet: Bland fyllegodene sammen.
- 3For å forberede lammekammen: Kutt ribben i to på tvers slik at hver del inneholder fire koteletter. Sett en lang, tynn kniv inn i den ene enden av kjøttet og skyv den gjennom til tuppen kommer ut av den andre enden. Fjern deretter kniven og bruk håndtaket på en tresleiv til å lage et hull på ca. 1,5 cm, slik at du danner en tube gjennom de fire kotelettene. Med fingrene dine, press halvparten av fyllet inn i ribben, og pass på at det fordeles jevnt. Gjør det samme med den andre delen av lammekammen.
- 4Legg lammekammen i en ziplock-pose, skje marinaden over kjøttet, og gni den inn litt. Mariner i minst 1 time, helst 4 timer.
- 5Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 6Stek kotelettene i 25 minutter for medium rare, eller til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 57 grader Celsius (135 grader Fahrenheit). La kjøttet hvile i 10 minutter (i løpet av denne tiden fortsetter det å koke, og saftene trekker seg tilbake til midten). Skjær opp i individuelle koteletter, legg dem på tallerkenen med fan-form, pynt med en kvist rosmarin, og server.