Chipotle-saus

Chipotle-saus

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull chipotle-saus hjemme. Perfekt til tacos, burgere og grillmat. Rask og enkel oppskrift med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 tørkede ancho-chili (1 oz)
  • 1 tørket chipotle-chili
  • 2 kopper vann
  • 1 liten gul løk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 spiseskje spisskummenfrø, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Kast bort stilkene fra chiles og fjern frøene. Skyll chiles under kaldt rennende vann. Kok opp chiles med vann i en ikke-reaktiv kjele på 1 ½ kvart. Tilsett løk, hvitløk og en klype salt, og la det småkoke uten lokk, rør av og til (tilsett mer vann om nødvendig for å dekke chiles), til de er myke, ca. 30 minutter. Mens chiles koker, finhakk spisskummenfrø med en morter og støter eller i en elektrisk kaffekvern/krydderkvern. Overfør chiles og grønnsaker med en hullsleiv til en blender og kjør til puré sammen med spisskummen og en kopp chilievann (behold resten av chilievannet) til en jevn saus. (Sausen skal være tykk, men ikke stiv; tilsett mer chilievann, en spiseskje av gangen, om nødvendig.) Smak til med salt.