Zaatar Duqqa

Zaatar Duqqa

Lær hvordan du lager zaatar duqqa, en smakfull krydderblanding med zaatar og nøtter. Perfekt som snacks eller tilbehør. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje hele spisskummenfrø
  • 1 spiseskje hele korianderfrø
  • 1 kopp sesamfrø
  • 1 kopp små tørkede kikerter (se tips nedenfor)
  • 2 spiseskjeer tørket timian
  • 1 spiseskje salt
  • 1/4 kopp nigellafrø

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, bland kikerter og nok varmt vann til å dekke. La det trekke i 1 time. Sil av og sett til side. I en tung, tørr stekepanne over moderat varme, bland spisskummen, koriander og 1/2 kopp sesamfrø. Kok, mens du rører, til det er duftende og et par nyanser mørkere, 3 til 4 minutter. I en stor bolle, bland de ristet krydderne, kikerter, timian og salt. I en krydderkvern eller ren kaffekvern, finhakk blandture (i porsjoner om nødvendig). Vend det inn i bollen og sett til side. I en tung, tørr stekepanne over moderat varme, bland resten av sesamfrøene og nigella. Kok, mens du rører, til det er duftende og et par nyanser mørkere, 3 til 4 minutter. Tilsett dette i de andre krydderne i bollen og vend godt sammen. For å servere, dryss over kokte egg (hardkokte eller bløtkokte, eggerøre eller stekt), bland inn i myk ost eller yoghurt, eller drypp olivenolje over pitabrød og strø med blandture. Oppbevart i kjøleskapet i en ren, lufttett glasskrukke, vil blandture holde i opptil 6 måneder.
  2. 2I en middels stor bolle, bland kikerter og nok varmt vann til å dekke. La det trekke i 1 time. Sil av og sett til side.
  3. 3I en tung, tørr stekepanne over moderat varme, bland spisskummen, koriander og 1/2 kopp sesamfrø. Kok, mens du rører, til det er duftende og et par nyanser mørkere, 3 til 4 minutter.
  4. 4I en stor bolle, bland de ristet krydderne, kikerter, timian og salt. I en krydderkvern eller ren kaffekvern, finhakk blandture (i porsjoner om nødvendig). Vend det inn i bollen og sett til side.
  5. 5I en tung, tørr stekepanne over moderat varme, bland resten av sesam