
Zaatar Duqqa
Lær hvordan du lager zaatar duqqa, en smakfull krydderblanding med zaatar og nøtter. Perfekt som snacks eller tilbehør. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje hele spisskummenfrø
- 1 spiseskje hele korianderfrø
- 1 kopp sesamfrø
- 1 kopp små tørkede kikerter (se tips nedenfor)
- 2 spiseskjeer tørket timian
- 1 spiseskje salt
- 1/4 kopp nigellafrø
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, bland kikerter og nok varmt vann til å dekke. La det trekke i 1 time. Sil av og sett til side. I en tung, tørr stekepanne over moderat varme, bland spisskummen, koriander og 1/2 kopp sesamfrø. Kok, mens du rører, til det er duftende og et par nyanser mørkere, 3 til 4 minutter. I en stor bolle, bland de ristet krydderne, kikerter, timian og salt. I en krydderkvern eller ren kaffekvern, finhakk blandture (i porsjoner om nødvendig). Vend det inn i bollen og sett til side. I en tung, tørr stekepanne over moderat varme, bland resten av sesamfrøene og nigella. Kok, mens du rører, til det er duftende og et par nyanser mørkere, 3 til 4 minutter. Tilsett dette i de andre krydderne i bollen og vend godt sammen. For å servere, dryss over kokte egg (hardkokte eller bløtkokte, eggerøre eller stekt), bland inn i myk ost eller yoghurt, eller drypp olivenolje over pitabrød og strø med blandture. Oppbevart i kjøleskapet i en ren, lufttett glasskrukke, vil blandture holde i opptil 6 måneder.
- 2I en middels stor bolle, bland kikerter og nok varmt vann til å dekke. La det trekke i 1 time. Sil av og sett til side.
- 3I en tung, tørr stekepanne over moderat varme, bland spisskummen, koriander og 1/2 kopp sesamfrø. Kok, mens du rører, til det er duftende og et par nyanser mørkere, 3 til 4 minutter.
- 4I en stor bolle, bland de ristet krydderne, kikerter, timian og salt. I en krydderkvern eller ren kaffekvern, finhakk blandture (i porsjoner om nødvendig). Vend det inn i bollen og sett til side.
- 5I en tung, tørr stekepanne over moderat varme, bland resten av sesam