Ristede mandler

Ristede mandler

Lær hvordan du lager deilige friterte mandler hjemme. En enkel oppskrift som passer perfekt som snacks eller dessert. Perfekt for helgen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp olivenolje
  • 3 kopper mandler med skinn
  • Grovt sjøsalt (som Maldon)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor stekepanne til den er varm, men ikke røykende. Tilsett mandler og kok, rør av og til, til de er brune og ristet gjennom, ca. 7-8 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør mandlene til tørkepapir. Krydre rikelig med salt etter smak. FORBERED I FORVEIEN: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar de avkjølte mandlene lufttett ved romtemperatur.
  2. 2Varm opp olje i en stor stekepanne til den er varm, men ikke røykende. Tilsett mandler og kok, rør av og til, til de er brune og ristet gjennom, ca. 7-8 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør mandlene til tørkepapir. Krydre rikelig med salt etter smak. FORBERED I FORVEIEN: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar de avkjølte mandlene lufttett ved romtemperatur.