Sellerirotpuré

Sellerirotpuré

Lær hvordan du lager en kremet og deilig sellerirotpuré. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en vegetarisk hovedrett. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper helmelk
  • 2. 3 kopper vann
  • 3. 1 spiseskje salt
  • 4. 2 store selleriroter (ca. 1,1 kg totalt), skrelt, kuttet i 5 cm store terninger
  • 5. 1 middels stor russetpotet (ca. 280 g), skrelt, kuttet i 5 cm store terninger
  • 6. 1 liten løk, skrelt og delt i fire
  • 7. 5 spiseskjeer smør, delt i 5 biter
  • 8. Hvit pepper, malt
  • 9. Fersk finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp melk, vann og salt i en stor, tykk kjele på høy varme. Tilsett sellerirot i terninger, potet i terninger og løk i kvarter; la det koke opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Sil av kokevannet og kast det. Ha grønnsakene og smør i en foodprocessor og kjør til en glatt puré. Smak til med salt og hvit pepper. Forberedelse: Sellerirotpuré kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp i mikrobølgeovn før servering. Overfør sellerirotpurén til en bolle. Strø over hakket frisk gressløk og server.
  2. 22. Kok opp melk, vann og salt i en stor, tykk kjele på høy varme. Tilsett sellerirot i terninger, potet i terninger og løk i kvarter; la det koke opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Sil av kokevannet og kast det.
  3. 33. Ha grønnsakene og smør i en foodprocessor og kjør til en glatt puré. Smak til med salt og hvit pepper. Forberedelse: Sellerirotpuré kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp i mikrobølgeovn før servering.
  4. 44. Overfør sellerirotpurén til en bolle. Strø over hakket frisk gressløk og server.