Sellerirotpuré
Lær hvordan du lager en kremet og deilig sellerirotpuré. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en vegetarisk hovedrett. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper helmelk
- 2. 3 kopper vann
- 3. 1 spiseskje salt
- 4. 2 store selleriroter (ca. 1,1 kg totalt), skrelt, kuttet i 5 cm store terninger
- 5. 1 middels stor russetpotet (ca. 280 g), skrelt, kuttet i 5 cm store terninger
- 6. 1 liten løk, skrelt og delt i fire
- 7. 5 spiseskjeer smør, delt i 5 biter
- 8. Hvit pepper, malt
- 9. Fersk finhakket gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp melk, vann og salt i en stor, tykk kjele på høy varme. Tilsett sellerirot i terninger, potet i terninger og løk i kvarter; la det koke opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Sil av kokevannet og kast det. Ha grønnsakene og smør i en foodprocessor og kjør til en glatt puré. Smak til med salt og hvit pepper. Forberedelse: Sellerirotpuré kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp i mikrobølgeovn før servering. Overfør sellerirotpurén til en bolle. Strø over hakket frisk gressløk og server.
- 22. Kok opp melk, vann og salt i en stor, tykk kjele på høy varme. Tilsett sellerirot i terninger, potet i terninger og løk i kvarter; la det koke opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Sil av kokevannet og kast det.
- 33. Ha grønnsakene og smør i en foodprocessor og kjør til en glatt puré. Smak til med salt og hvit pepper. Forberedelse: Sellerirotpuré kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp i mikrobølgeovn før servering.
- 44. Overfør sellerirotpurén til en bolle. Strø over hakket frisk gressløk og server.