Sjokolade- og stout-brownies

Sjokolade- og stout-brownies

Lær hvordan du lager saftige og smakfulle chocolate-stout brownies. Enkel oppskrift for alle bakingentusiaster, perfekt for helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp stout (for eksempel Guinness)
  • 16 unser semisøt eller bittersøt sjokolade, hakket, delt
  • 1 kopp pluss 2 spiseskjeer (2 1/4 staver) usaltet smør
  • 1 1/2 kopper sukker
  • 3 store egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer kosher salt, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Legg et stykke aluminiumsfolie i en 23x23x5 cm (9x9x2 tommer) ildfast form, og la det henge over kantene med omtrent 5 cm (2 tommer) overheng. Kok stout i en middels stor kjele til den er redusert til 1/2 kopp, ca. 12 minutter. La den avkjøle. Sett til side 1/4 kopp stout. Rør sammen 340 gram sjokolade og 115 gram smør i en middels metallbolle plassert over en kjele med småkokende vann til det er smeltet og jevnt. Visp sammen sukker, egg og vanilje i en stor bolle. Rør gradvis inn sjokoladeblandingen, deretter 1/4 kopp stout fra kjelen. Vend inn mel og 1 1/4 teskjeer salt. Hell røren i den forberedte formen. Stek brownies til overflaten begynner å sprekke og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med noen fuktige smuler, ca. 35-40 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist og la den avkjøle i minst 20 minutter. Rør inn resten av sjokoladen (ca. 115 gram) i en middels metallbolle over en kjele med småkokende vann til den er smeltet og jevn. Tilsett den reserverte 1/4 koppen reduserte stout, de resterende 2 spiseskjeene smør og 1/4 teskje salt; visp til godt blandet. Hell den varme glasuren over browniesene. La stå ved romtemperatur til glasuren har stivnet, ca. 40 minutter. FORBEREDT: Kan lages opptil 8 timer i forveien. Dekk til og la stå ved romtemperatur. Bruk aluminiumsfolieoverhenget til å løfte browniesene ut av formen, og skjær i firkanter.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Legg et stykke aluminiumsfolie i en 23x23x5 cm (9x9x2 tommer) ildfast form, og la det henge over kantene