
Søt tomatillosaus
lær hvordan du lager en deilig søt tomatillo-saus perfekt for dine favorittretter. enkel oppskrift med steg-for-steg-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 vaniljestang, delt på langs
- 1/2 pund små, ferske tomatillos, skrellet, skylt og grovhakket
- 1/4 pund piloncillo* (uprefinert brunt sukker; noen ganger kalt panela*), grovhakket (ca. 3/4 kopp)
- 1/4 kopp vann
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 (1 tomme) stykke kanelstang
Fremgangsmåte
- 1Gir omtrent 1 kopp. Skrap ut frøene fra vaniljestangen med tuppen av en liten kniv, og ha dem i en tykk kjele på 1 1/2 til 2 liter. Tilsett også vaniljestangen og de resterende ingrediensene, og la det småkoke uten lokk på moderat varme, av og til omrøring, til tomatillene er veldig møre, ca. 15 minutter. Kast kanelstangen og vaniljestangen, og kjør deretter tomatillene og blandingen i en blender til den er jevn (vær forsiktig når du blender varme væsker). La det avkjøle helt, og sett det deretter i kjøleskapet, dekket, til det er kaldt.
- 2Gir omtrent 1 kopp. Skrap ut frøene fra vaniljestangen med tuppen av en liten kniv, og ha dem i en tykk kjele på 1 1/2 til 2 liter. Tilsett også vaniljestangen og de resterende ingrediensene, og la det småkoke uten lokk på moderat varme, av og til omrøring, til tomatillene er veldig møre, ca. 15 minutter.
- 3Kast kanelstangen og vaniljestangen, og kjør deretter tomatillene og blandingen i en blender til den er jevn (vær forsiktig når du blender varme væsker). La det avkjøle helt, og sett det deretter i kjøleskapet, dekket, til det er kaldt.
- 4*Finnes på latino-markeder og i noen supermarkeder.
- 5*Finnes på latino-markeder og i noen supermarkeder.