Kyllingsuppe

Kyllingsuppe

oppskrift på kyllingsuppe perfekt for kalde dager. enkel å lage, smakfull og næringsrik. ideell som forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund kyllingstykker
  • 2 stilker selleri, inkludert blader, kuttet i 8 cm lange biter
  • 1 hel kylling, grundig skylt
  • Salt til å gni inn i kyllingen
  • 1 stor hel løk, uten skrell (velg en med fast, gyldenbrun skorpe)
  • 1 stor hel gulrot, skrelt
  • 1 middels stor hel parsnip, skrelt
  • 2 teskjeer salt
  • 1/4 teskje pepper
  • 1 bunt dill, vasket og bundet med en tråd
  • Merk: Deli-oppskriften krever både en hel kylling og 1 pund kyllingstykker. Du kan imidlertid bruke én stor kylling og fjerne vingene, nakken og en av beina til bruk som stykker.

Fremgangsmåte

  1. 1Hell 12 kopper kaldt vann i en stor kjele, og ha i kyllingdelene og selleri. Kok opp. Mens vannet varmes opp, gni innsiden av hele kyllingen med salt.
  2. 2Tilsett kyllingen i kjelen, dekk til, skru ned varmen, og la det småkoke i 30 minutter. Test kyllingen med en gaffel for å se om den er mør og gjennomkokt; fjern den deretter fra kjelen og legg den på et stort fat. La kyllingdelene bli igjen i kjelen.
  3. 3Tilsett løk, gulrot, pastinakk, salt og pepper. La suppen småkoke i 1 time og 15 minutter.
  4. 4Når kyllingen er avkjølt, fjern skinn og bein, og skjær den i biter på størrelse med en munnfull. Du kan legge den i suppen rett før servering, eller spare den til kyllingsalat.
  5. 5Sil suppen, og kast alt av faste stoffer unntatt gulroten.
  6. 6Legg dill i suppen i ett minutt før servering, og fjern den deretter. Smak til med salt og pepper. Skjær gulroten i skiver og ha den i suppen. Tilsett også kyllingbitene hvis ønskelig. Andre alternativer: Tilsett kokte nudler, ris, kasha eller matzaboller.