
Kyllingsuppe
oppskrift på kyllingsuppe perfekt for kalde dager. enkel å lage, smakfull og næringsrik. ideell som forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund kyllingstykker
- 2 stilker selleri, inkludert blader, kuttet i 8 cm lange biter
- 1 hel kylling, grundig skylt
- Salt til å gni inn i kyllingen
- 1 stor hel løk, uten skrell (velg en med fast, gyldenbrun skorpe)
- 1 stor hel gulrot, skrelt
- 1 middels stor hel parsnip, skrelt
- 2 teskjeer salt
- 1/4 teskje pepper
- 1 bunt dill, vasket og bundet med en tråd
- Merk: Deli-oppskriften krever både en hel kylling og 1 pund kyllingstykker. Du kan imidlertid bruke én stor kylling og fjerne vingene, nakken og en av beina til bruk som stykker.
Fremgangsmåte
- 1Hell 12 kopper kaldt vann i en stor kjele, og ha i kyllingdelene og selleri. Kok opp. Mens vannet varmes opp, gni innsiden av hele kyllingen med salt.
- 2Tilsett kyllingen i kjelen, dekk til, skru ned varmen, og la det småkoke i 30 minutter. Test kyllingen med en gaffel for å se om den er mør og gjennomkokt; fjern den deretter fra kjelen og legg den på et stort fat. La kyllingdelene bli igjen i kjelen.
- 3Tilsett løk, gulrot, pastinakk, salt og pepper. La suppen småkoke i 1 time og 15 minutter.
- 4Når kyllingen er avkjølt, fjern skinn og bein, og skjær den i biter på størrelse med en munnfull. Du kan legge den i suppen rett før servering, eller spare den til kyllingsalat.
- 5Sil suppen, og kast alt av faste stoffer unntatt gulroten.
- 6Legg dill i suppen i ett minutt før servering, og fjern den deretter. Smak til med salt og pepper. Skjær gulroten i skiver og ha den i suppen. Tilsett også kyllingbitene hvis ønskelig. Andre alternativer: Tilsett kokte nudler, ris, kasha eller matzaboller.