
Kjølig jade-suppe
oppskriften på cool jade soup er perfekt for varme sommerdager. lær hvordan du lager en kald, smakfull suppe med friske urter og grønn te.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 punds lima bønner i belger, skrellet (knapt 3 kopper bønner), eller 2 (10-unse) pakker frosne baby-lima bønner, tint
- 2. 1 pund grønne bønner, trimmede og kuttet i 2,5 cm biter (5 kopper)
- 3. 4 kopper vann
- 4. 2 ½ kopper redusert-salt kyllingbuljong
- 5. 2 vårløk, hakket
- 6. ¼ teskje malt spisskummen
- 7. ⅛ teskje cayennepepper
- 8. ¼ kopp flatbladpersille, pakket
- 9. ¼ kopp koriander, pakket
- 10. 2 ss dillblader
- 11. 2 ss mynteblader
- 12. ½ kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. La lima- og grønne bønner koke opp sammen med vann, buljong, vårløk, spisskummen, cayennepepper og 1 teskje salt i en stor kjele på middels varme, dekket, til bønnene er møre, omtrent 15 minutter. Kjør puréen i porsjoner i en blender til den er veldig jevn (vær forsiktig når du blander varme væsker). Sil puréen gjennom en finmasket sikt over en bolle, og kast eventuelle faste stoffer. La den avkjøle (dekket når den er kald) til den er helt avkjølt, omtrent 1 time. Mens suppen avkjøles, kjør urtene sammen med olje og 1/4 teskje salt i en ren blender. Krydre suppen med salt og pepper. Server med urteolje som er sirklet inn i suppen.
- 22. La lima- og grønne bønner koke opp sammen med vann, buljong, vårløk, spisskummen, cayennepepper og 1 teskje salt i en stor kjele på middels varme, dekket, til bønnene er møre, omtrent 15 minutter. Kjør puréen i porsjoner i en blender til den er veldig jevn (vær forsiktig når du blander varme væsker). Sil puréen gjennom en finmasket sikt over en bolle, og kast eventuelle faste stoffer. La den avkjøle (dekket når den er kald) til den er helt avkjølt, omtrent 1 time.
- 33. Mens suppen avkjøles, kjør urtene sammen med olje og 1/4 teskje salt i en ren blender.
- 44. Krydre suppen med salt og pepper. Server med urteolje som er sirklet inn i suppen.