Stablet tomatsalat med svart oliventapenade og søt basilikumdressing

Stablet tomatsalat med svart oliventapenade og søt basilikumdressing

oppskrift på en frisk og smakfull tomatsalat med svart oliventapenade og søt basilikumdressing, perfekt som forrett eller lett måltid på sommeren

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 pund modne tomater (storfesteak, gul og heirloom), skåret i 1/2-tommers tykke skiver
  • Tapenade, oppskrift følger
  • 1 pund mozzarellaost, tynne skiver
  • Friske basilikumblader og kvister, til lagdeling og pynt
  • Søt basilikumdressing, oppskrift følger
  • 2 kopper kalamata- eller nicoiseoliven, uten stein
  • 3 hvitløksfedd, skrelt og grovhakket
  • 5 ansjovisfileter
  • 2 spiseskjeer pinjekjerner
  • 1/2 kopp olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer honning
  • 3/4 kopp ren olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 12 basilikumblader, skåret i chiffonade

Fremgangsmåte

  1. 1Legg en tomatskive på en tallerken og smør på litt tapenade. Deretter legger du en skive mozzarella oppå, tilsetter noen basilikumblader, og avslutter med en ny tomatskive. Du kan legge til flere lag for å lage Napoleon så høyt du ønsker. Topp med en liten skje tapenade til, og drypp deretter Sweet Basil Dressing over tomaten og rundt tallerkenen. Pynt med en kvist fersk basilikum, og gjenta prosessen for å lage 4 til 6 tallerkener.
  2. 2Bland oliven, hvitløk, ansjos og pinjekjerner i en foodprocessor og kjør til det blir glatt. Mens motoren går, tilsett sakte oljen til det blir en emulsjon. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3Visp sammen eddik, Dijon-sennep og honning i en middels stor bolle. Tilsett sakte olivenoljen under visping til det blir en emulsjon. Krydre med salt og pepper etter smak, og rør inn basilikum.