Brunt smør og peanøttkaramelliskrem

Brunt smør og peanøttkaramelliskrem

Lag en deilig iskrem med smør og peanøttkrokker. Perfekt for sommerens dessert. En enkel oppskrift som imponerer alle.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 6 spiseskjeer (3/4 pinne) usaltet smør
  • 2 kopper kremfløte
  • 1 kopp helmelk
  • 6 store eggeplommer
  • 1/3 kopp sukker
  • 1/3 kopp mørk brunt sukker
  • 1/4 teskje salt
  • 3/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 2/3 kopp grovhakket peanøttbrittle

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en liten stekepanne over middels lav varme. Kok til smøret blir mørk ravfarge, rør av og til, ca. 6 minutter (ikke brenn det). Sil gjennom et fint sikt i en liten bolle. Kok opp fløte og melk i en stor kjele. Visp eggeplommer, begge sukkersortene og salt i en stor bolle til det er tykt og godt blandet. Tilsett brunt smør; visp for å blande. Rør gradvis den varme fløte- og melkeblandingen inn i eggeplommeblandingen; hell tilbake i samme kjele. Rør blandingen over middels lav varme til et øyetermometer viser 82°C, ca. 5 minutter. Sil kremen over i en stor bolle. Sett bollen over en større bolle med isvann. Rør til kremen er avkjølt. Rør inn vanilje. Kjør kremen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Tilsett peanøttkaramell under siste minutt. Overfør iskremen til en beholder og frys den ned. FORHÅNDSLAG: Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares frosset.
  2. 2Smelt smør i en liten stekepanne over middels lav varme. Kok til smøret blir mørk ravfarge, rør av og til, ca. 6 minutter (ikke brenn det). Sil gjennom et fint sikt i en liten bolle. Kok opp fløte og melk i en stor kjele. Visp eggeplommer, begge sukkersortene og salt i en stor bolle til det er tykt og godt blandet. Tilsett brunt smør; visp for å blande. Rør gradvis den varme fløte- og melkeblandingen inn i eggeplommeblandingen; hell tilbake i samme kjele. Rør blandingen over middels lav varme til et øyetermometer viser 82°C, ca. 5 minutter. Sil kremen over i en stor bolle. Sett bollen over en større bolle med isvann. Rør til kremen er avkjølt. Rør inn vanilje.
  3. 3Kjør kremen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Tilsett peanøttkaramell under siste minutt. Overfør iskremen til en beholder og frys den ned. FORHÅNDSLAG: Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares frosset.