Banan-Quinoa "Ris" Pudding

Banan-Quinoa "Ris" Pudding

oppskrift på banan quinoa 'ris' pudding, en sunn og deilig dessert uten tilsatt sukker. perfekt for en lett og næringsrik avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp quinoa
  • 1 1/2 kopper vann
  • 2 modne bananer
  • 1 kopp helmelk
  • 1 kopp kokosmelk
  • 4 spiseskjeer honning, delt
  • 1 spiseskje smør
  • 1 teskje malt kanel, delt
  • 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll quinoa i en sil med tørkepapir til vannet ikke lenger er melkete. Overfør quinoa til en kjele, tilsett 1 ½ kopp vann og la det trekke i 30 minutter.
  2. 2Kok opp quinoa og vann, skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke til vannet er absorbert, ca. 15 minutter.
  3. 3Bland bananer, hel melk, kokosmelk, 3 spiseskjeer honning, smør, ½ teskje kanel og salt i en blender til det er jevnt.
  4. 4Rør melkeblandingen inn i quinoa, øk varmen til middels; kok opp og rør konstant til puddingen blir tykk, ca. 10 minutter.
  5. 5Overfør puddingen til en serveringsskål og sett den i kjøleskapet til den er kald, ca. 1 time.
  6. 6Drypp 1 spiseskje honning over puddingen; dryss over ½ teskje kanel.