
Banan-Quinoa "Ris" Pudding
oppskrift på banan quinoa 'ris' pudding, en sunn og deilig dessert uten tilsatt sukker. perfekt for en lett og næringsrik avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp quinoa
- 1 1/2 kopper vann
- 2 modne bananer
- 1 kopp helmelk
- 1 kopp kokosmelk
- 4 spiseskjeer honning, delt
- 1 spiseskje smør
- 1 teskje malt kanel, delt
- 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Skyll quinoa i en sil med tørkepapir til vannet ikke lenger er melkete. Overfør quinoa til en kjele, tilsett 1 ½ kopp vann og la det trekke i 30 minutter.
- 2Kok opp quinoa og vann, skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke til vannet er absorbert, ca. 15 minutter.
- 3Bland bananer, hel melk, kokosmelk, 3 spiseskjeer honning, smør, ½ teskje kanel og salt i en blender til det er jevnt.
- 4Rør melkeblandingen inn i quinoa, øk varmen til middels; kok opp og rør konstant til puddingen blir tykk, ca. 10 minutter.
- 5Overfør puddingen til en serveringsskål og sett den i kjøleskapet til den er kald, ca. 1 time.
- 6Drypp 1 spiseskje honning over puddingen; dryss over ½ teskje kanel.