
Grillet grønnsaks- og tofustabel med balsamico og mynte
Oppdag en smakfull oppskrift på grillede grønnsaker og tofu stablet med balsamico og frisk mynte. Perfekt for en sunn og fargerik hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp balsamicoeddik
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2/3 kopp olivenolje
- 1/3 kopp ferske mynteblader, tynne skiver, pluss kvister til pynt
- 1 340 gram ekstra-fast tofu, kuttet på tvers i 8 skiver, avrent på kjøkkenpapir
- 1 zucchini, trimmet, kuttet på langs i fire 10 cm lange skiver
- 1 rød paprika, trimmet i endene, frø fjernet, kuttet på langs i 4 biter
- 1 japansk aubergine, trimmet, kuttet på langs i fire 10 cm lange skiver
- 4 portobello- eller shiitakesopp, ca. 7,5 cm i diameter, stilkene fjernet
- 1 liten hodesalat av radicchio, delt i fire gjennom rotenden
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen (middels høy varme). Legg eddik og finhakket hvitløk i en stor bolle. Visp gradvis inn olivenolje. Rør inn skivet mynte. Krydre marinaden med salt og pepper etter smak. Arbeid i porsjoner, legg tofuen i marinaden og vend den slik at den blir dekket. Overfør tofuen til et bakepapirkledd stekebrett og strø over salt og pepper. Tilsett squash, paprika, aubergine, sopp og radicchio i marinaden i bollen og vend godt. Legg squash, paprika, aubergine og sopp på grillen. Strø over salt og pepper. Stek til de er brent og myke, og snu av og til, ca. 6 minutter. Overfør til et stekebrett. Legg tofu og radicchio på grillen. Stek til tofuen er brent og radicchio er brent og wiltet, ca. 2 minutter på hver side. Pakk tofu og grønnsaker på tallerkener. Pynt med myntestilker og server.




