Bærparfait

Bærparfait

Lær hvordan du lager en deilig berry parfait med ferske bær og krem. Perfekt som en lett dessert eller frokost. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper skummet melk
  • 2. Saften og skallet av 3 sitroner, delt
  • 3. 1/4 kopp sukker
  • 4. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 5. 1/4 kopp fettfri gresk yoghurt
  • 6. 1 pint blåbær
  • 7. 2 spiseskjeer sukker
  • 8. 1/2 kopp knuste grahamkjeks

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk melk, juice og revet skall av 2 sitroner, sukker og maisenna i en kjele over middels varme til blandingen tykner, ca. 3 til 4 minutter. La det avkjøle i 2 minutter. Rør inn yoghurt. Kok blåbær, juice og revet skall av den gjenværende sitronen samt sukker i en annen kjele over middels varme, og mos det til en klumpete saus dannes, ca. 2 til 3 minutter. Fordel knuste grahamkjeks og saus i 4 glass; topp hver med ½ kopp yoghurtpudding. Sett i kjøleskapet i 1 time.