
Throwdowns fisketacos
Lær hvordan du lager perfekte fish tacos med denne enkle oppskriften. En populær rett for sommerens middager og sosialt samvær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 store tomatillo, skrelt og skylt, i terninger
- 2. 1 moden Hass avokado, halvert, fjernet stein og i terninger
- 3. 1 eller 2 jalapeño- eller serranospepper, finhakket (avhengig av hvor sterkt du liker det)
- 4. 2 lime, saftet
- 5. Extra-virgin olivenolje
- 6. 1/4 kopp fersk hakket koriander
- 7. Salt og nykvernet svart pepper
- 8. 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 9. 2 teskjeer chipotle i adobopuré
- 10. 3 plommetomater, grillet eller ristet til de er svarte, delt i to, frø fjernet og i terninger
- 11. 1/4 kopp finhakket rødløk
- 12. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 13. 1 spiseskje finhakket meksikansk oregano
- 14. 3 spiseskjeer hakket fersk koriander
- 15. En klype salt og nykvernet svart pepper
- 16. 1 kopp rømme eller crème fraîche
- 17. 2 spiseskjeer rapsolje
- 18. 1 liten spansk løk, hakket
- 19. 2 veldig modne mangoer, halvert og kjøttet hakket
- 20. *1 habanero, ristet og hakket (se Kok's Note)
- 21. 1/4 kopp risvineddik
- 22. 1/4 kopp vann
- 23. 2 spiseskjeer kløverhonning
- 24. En klype salt og nykvernet svart pepper
- 25. 1/4 kopp sitronsaft
- 26. 1/4 kopp appelsinsaft
- 27. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 28. 2 spiseskjeer kløverhonning
- 29. 1/4 kopp fersk hakket basilikum
- 30. Salt og nykvernet svart pepper
- 31. 1/2 kopp rapsolje
- 32. 2 kopper finstrimlet napa-kål
- 33. 2 kopper finstrimlet rødkål
- 34. 1 stor gulrot, skrelt og juliennest avlang
- 35. 3 fileter à 8 gram med rød snapper eller mahi mahi
- 36. Rapsolje
- 37. Salt og nykvernet svart pepper
- 38. 1/4 kopp av den reserverte dressingen fra coleslawen
- 39. 8 stk. 15-centimeters mel- eller mais-tortillas
- 40. Korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland tomatillo, avocado, jalapeño og limesaft i en middels stor bolle.
- 3Drypp over litt olivenolje, tilsett koriander og krydre med salt og pepper etter smak.
- 4La det stå i romtemperatur i 15 minutter før servering.
- 5Ha eddik og chipotle-puré i en food processor og puls et par ganger for å blande.
- 6Tilsett de resterende ingrediensene og puls til det er litt glatt.
- 7Ha rømme i en middels stor bolle, tilsett salsa og rør godt sammen.
- 8Varm opp oljen i en middels stor stekepanne på høy varme.
- 9Tilsett løk og kok til den er myk, ca. 3 minutter.
- 10Tilsett mango, habanero, eddik og 1/4 kopp vann, og kok under omrøring av og til til mangoen er veldig myk, ca. 15 minutter.
- 11Overfør til en food processor; tilsett honning, salt og pepper etter smak, og puls til det er glatt.
- 12Sil gjennom en finmasket sil over en bolle.
- 13La det avkjøle til romtemperatur før servering.
- 14Sausen kan oppbevares, dekket, i kjøleskapet i 1 uke.
- 15Ta den ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur før servering.
- 16Ha sitronsaft, appelsinsaft, sennep, honning, basilikum og salt og pepper etter smak i en blender og kjør til det er jevnt.
- 17Mens motoren går, tilsett oljen i en tynn stråle til dressingen er emulsifisert.
- 18Reserver 1/4 kopp av dressingen til fisken.
- 19Bland kål og gulrot i en stor bolle; tilsett halvparten av dressingen og vend godt.
- 20Tilsett mer dressing og salt og pepper etter behov.
- 21Forvarm grillen til høy varme eller bruk en grillpanne over høy varme.
- 22Pensle begge sider av fisken med olje og krydre med salt og pepper etter smak.
- 23Grill til den er gyllenbrun og litt forkullet på begge sider, og akkurat gjennomkokt, ca. 4 minutter per side.
- 24Flytt fisken over på en tallerken og drypp den med den reserverte dressingen.
- 25La den avkjøle litt, og bruk deretter en gaffel til å flake fisken i store biter.
- 26Grill tortillalefser til de er lett forkullede og akkurat varme, ca. 5 sekunder per side.
- 27Legg tortillalefsene på en flat overflate og fyll midten av hver med litt av fisken, rød coleslaw, salsa, hot sauce og korianderblader... brett sammen og spis.



