Stekt kylling med potetstappefyll og rotgrønnsaker

Stekt kylling med potetstappefyll og rotgrønnsaker

oppskrift på saftig ovnsstekt kylling fylt med potetmos og servert med deilige rotgrønnsaker – perfekt for en smakfull middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund russet- eller bakepoteter (ca. 6 store)
  • 1 hvitløkshode, delt i fedd og skrelt (ca. 14 fedd)
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 kopp melk
  • 3 ss usaltet smør, myknet
  • 1 ss ferske timianblader
  • en hel kylling på 2,3 kg, innmat satt til side for en annen bruk
  • 2 ss usaltet smør, myknet
  • 12 sjalottløk, skrelt
  • 2 hvitløkshoder, ytterhuden fjernet og hodene intakte
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 6 tynne gulrøtter (ca. 450 g), skrelt og delt i 2,5 cm biter
  • 2 små neper (ca. 450 g), skrelt og delt i 8 båter
  • 6 tynne pastinakker (ca. 450 g), skrelt og delt i 5 cm biter
  • 1 liten sellerirot (ca. 340 g), skrelt og delt i 8 båter
  • 8 ferske timianstilker
  • hakkede ferske persilleblader til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag potetstappefyll: Skrell potetene og kutt dem i 1/2-tommers biter. Kok opp en kjele med saltet, kokende vann og legg i potetene, hvitløk og laurbærblad. La det koke til potetene er møre, ca. 15 minutter. Sil av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Kok opp på høy varme, rist kjelen, til overflødig væske har fordampet, ca. 30 sekunder. Ta kjelen av varmen og kast laurbærbladet. Tilsett melk, smør og timian. Mos potetene og hvitløken med en potetmoser til det er jevnt, og rør inn salt og pepper etter smak.
  2. 2Skrell potetene og kutt dem i 1/2-tommers biter. Kok opp en kjele med saltet, kokende vann og legg i potetene, hvitløk og laurbærblad. La det koke til potetene er møre, ca. 15 minutter. Sil av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Kok opp på høy varme, rist kjelen, til overflødig væske har fordampet, ca. 30 sekunder. Ta kjelen av varmen og kast laurbærbladet. Tilsett melk, smør og timian. Mos potetene og hvitløken med en potetmoser til det er jevnt, og rør inn salt og pepper etter smak.
  3. 3Forvarm ovnen til 450°F. Skyll kyllingen innvendig og utvendig, og tørk den godt. Fyll hulrommet løst med noe av fyllet, og sett til side resten i en liten ildfast form. Bind opp kyllingen og gni den inn med smør. Krydre kyllingen med salt og pepper, og plasser den med brystet ned på en rist i en stor, lav stekeplate. I en liten bolle, vend shallots og hvitløk med olje, og legg det i stekeformen. Stek kyllingen i den nederste tredjedelen av ovnen i 30 minutter. Vend kyllingen med brystet opp, og pensle med stekesj